dimecres, d’abril 02, 2014

TEMPUS FUGIT







Encara que aquest post es penjarà quan encara sigui dimecres , la gran majoria de visitants ho llegirà dijous , i per tant , i sota aquesta data he de dir que demà divendres tots esteu convidats a una cita artística que jo diria obligada.. És a l’espai capgròs i l’hora de la trobada , dos quarts de vuit del vespre..

A aquesta hora inaugurarem la mostra que serveix per estrenar les celebracions del 30 aniversari de capgròs. El títol és “Tempus fugit” i els protagonistes son : Albert Alís, Josep Mª Codina, Manuel Cusachs, Marta Duran, Ricard Jordà, Parés de Mataró i Perecoll , és a dir part de la crème de la crème de l’art plàstic de Mataró. 

Tots ells prenen part en aquesta exposició un xic especial ja que en ella tots els artistes presenten dues obres amb la característica de que la diferència de temps en la seva creació és justament de trenta anys , tants com acompleix la revista. Una obra és actual i l’altre de trenta anys enrere.

Una exposició peculiar que espero sigui del vostre gust i de la que de vell antuvi us puc ben asseverar que és tan atractiva com interessant.

Per això , i amb la convidada , us deixo amb el text de presentació de la mateixa.


TEMPUS FUGIT





Com érem fa trenta anys?. Ens reconeixem en el físic,  en la manera de ser, els conceptes , les ideologies , les nostres relacions , les ...?. Ben cert que trenta anys és una xifra important en la vida d’un individu i més encara en la seva trajectòria personal. Trenta anys donen per passar de les beceroles a l’assoliment d’una personalitat totalment definida  o per aconseguir una maduresa vital  que ens permeti navegar amb to per el sempre difícil mar de la vida.

Però, i en els artistes?, que en queda del seu fer trenta anys més tard?. Segueixen fidels a uns estils i unes tendències o poc tenen a veure amb aquella la seva veritat d’aquells moments?. Els podem conèixer i reconèixer o ens semblen uns nous creadors apareguts del no res?. Es noten arrels i evolució o aquesta ha estat trencant amb el passat i ressorgint de nou?.

Ara , i en motiu del 30 aniversari de Capgròs, set grans artistes mataronins com ho son l’Albert Alís, Josep Mª Codina, Manuel Cusachs, Marta Duran, Ricard Jordà, Joan Parés de Mataró i Perecoll , ens permeten recordar el seu passat i enfrontant-nos a la mirada del present , albirar el seu futur.

Tots ells ens presenten dues obres diferenciades en trenta anys. Amb elles podrem fer lectura del seu caminar artístic i podrem esbrinar raons i causes del mateix. Ho podrem fer amb certesa ja que el camí ha estat parell i ells , grans artistes , han tingut ben present que sols la translació de les sensacions i emocions poden donar pas al veritable art , aquell que és resumeix en el fet compartit de la vida.

Una vida que aquí brolla amb tota intensitat per el gaudi de tots.

Pere Pascual, crític d’art
Mataró, primavera de 2014