dilluns, d’octubre 31, 2022

“ART”. CA L’ANTIGA

 

Foto de família 

Ca l’Antiga de Teià acull en aquets mes l’exposició de cloenda del cicle “El maresme des de ca l’Antiga” en motiu del 150 aniversari de la construcció de la casa.

Com ja vaig explicar en un post el meu paper de comissari del cicle m’obligava a no parlar-ne críticament ja que es podia fàcilment interpretar com una lectura esbiaixada de les exposicions. Llavors, per què ho ha faig ara, en aquesta exposició?. Doncs, per que les altres exposicions eren al 100 % del comissariat que era l’encarregat de triar les obres dels Museus i alhora escollir els artistes vius  i quines obres havien de presentar-se. Per tant la mostra responia únicament al criteri del comissariat.

No succeeix això en aquesta mostra final, en la que el comissariat ha tingut ,això sí, la tasca de triar els artistes participants, però alhora ha donat mà ample als mateixos per que aportessin l’obra que creguessin convenient, amb l’únic filtre per part de l’organització ,de controlar mides i intentar que estigués en consonància amb el fil expositiu.

Així s’ha confegit una excel·lent mostra amb una cinquantena d’autors, del més granat i florit de l’art comarcal, intentant abastar el màxim del ventall estilístic creatiu que es conrea a la comarca , amb la participació de pintura, escultura, fotografia, ceràmica i mosaic.

El llistat dels protagonistes ho diu tot: Rosa Asenjo, Carme Albaigés, Albert Alís, Maximo Almeida, Miquel Angel Anadón, Gloria Badosa, Pere Bàguena. Antoni Batllori, Josep Bofill, Pasqual Bueno, Anna Castelló, Pol Codina, Josep Maria Codina, Rosa Codina-Esteve, Marta Duran, Carme Fageda, Lourdes Figuera, Diego Guirao. Albert Jaime, Anna de Jaime, Joe Dart, Ricard Jordà, Paulí Josa, José Luis Lázaro Ferré , Mia Llauder, Catherine Lorton., Madola, Margarida March, Marti Rom ,Pilar Masip, Josep Munné, Albert Olivé, Miquel Ortega, Pol Peiró, Teresa Pera, Perecoll, Jordi Pericot, Marc Prat, Jordi Prat Pons, Enric Punsola, Pierre Radisic, Xavier Rodés, Rafael Romero, José.Antonio Sancho, Joan Serra, Josep Serra, Olga Serral, Ferran Soriano, Mònica Vilert.

Amb les seves escollides obres han / hem  confegit una exposició d’altíssim nivell, demostratiu de la qualitat de l’art de la nostre comarca i que ha rebut la satisfacció total dels artistes participants, alhora que l’aplaudiment unànime dels nombrosos visitants , fet del que ens alegrem.

Des de la figuració clàssica realitzada per artistes que depassen els 90 anys, com Pasqual Bueno o Munné,  fins l’obra més contemporània, amb sorpreses com les caixes de Toni Batllori, el ninotaire que dibuixa la tira diària de la Vanguardia, passant  per la suprema sensibilitat de la ceràmica de Mia Llauder, en contrast amb les monolítiques peces de Madola que fan contrapunt a l’elasticitat d’Anadón, per no parlar del cinetisme de Pericot què dialoga amb l’obra zen de Codina Esteve i així podríem anar enumerant autor per autor, destacant-ne la gran qualitat del presentat.

Ara juntament amb la invitació a visitar-la , romandrà oberta tot aquest novembre, voldríem afegir una reflexió que no és altre que el preguntar-nos si no seria possible que el Consell Comarcal del Maresme o altre entitat oficial, no hauria de congregar sota el seu aixopluc, una exposició semblant amb l’afegitó al menys d’un artista per població, i convertir-la en itinerant per diverses poblacions del maresme, i fer que aqueta esfilagarsada i inconnexa comarca gaudís de l’art d’aquells protagonistes que creen  i generen art i cultura en el propi territori. Un petit somni que crec podria esdevenir realitat.

De moment , i sense conformar-nos, vagi el consell de la detinguda visita. Acostar-se a ca l’Antiga de Teià paga la pena per el continent i el contingut. No us ho perdeu.

 

“ART”. Ca l’Antiga. Teià

Del 21 d’octubre al 27 de novembre de 2022

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada