Andreu Teteji és un artista pluridisciplinar que es mou amb una clara solvència en el món de la música i que alhora pràctica amb habilitat el camp de la plàstica. Un camp en el que després del seu pas a començaments de temporada a l’espai capgròs, ara explícita el seu fer al Museu del Càntir d’Argentona, població en la que té establerta la seva residència.
El meu coneixement de l’autor començà amb unes experiències
que exposà a l’espai capgròs i a la Casa Gòtica d’Argentona en les que establia
un diàleg complex en uns obres plenes d’objectes que es regien en una constructivisme actiu altament
interessant. Després he pogut seguir el seu tarannà creatiu en el que els orígens
personals, socials i de la civilització en la que ens ha tocat viure, ens
permeten i/o obliguen a una mirada essencial en relació no sols al nostre propi
interior, ans també al respecte de la societat que ens envolta.
Avui en el catàleg de la seva exposició argentonina ell mateix incideix en la pretensió de remarcar la importància d’escoltar-nos, de parar un moment i adonar-nos de qui som, d’on venim, dels nostres orígens, de que tots formem part d’un tot, que hem de cuidar abans no sigui massa tard.
I aquest principi queda clarament explicitat en la mostra. Teteji es dona la volta a si mateix i amb els seus treballs intenta incidir a l’espectador per que el segueixi, en el camí de la recerca interior i d’una certa puresa d’esperit que sembla haver desaparegut de la nostra civilització. I d’aquí les seves realitzacions de figures humanes o animals amb les que ens vol retornar a un cert primitivisme actiu però no artístic , tot pensant en l’essència de la vida.
Un ideari important i clàssic però que no assoleix la seva profunditat ja que l’artista ho és en una diversitat que no li permet endinsar-se en la profunditat tècnica i creativa que actualment exigeix cada vesant artística. Malgrat això la intencionalitat de l’autor arriba a l’espectador de manera clara i directa assolint així la més important de les seves intencions, encara que a un , com a crític d’art , li segueix plaent més el record d’aquelles caixes “alcoianes” amb les que va començar i que segueix creient que depositen el bo i el millor del seu fer plàstic.
Orígens, Andreu Teteji
Del 14 d’abril al 21 de maig de 2023
Museu del Càntir. Argentona
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada