dimecres, d’agost 28, 2013

LA TEMPORADA ESCLATA




Ahir parlàvem , quasi en clau d’urgència per a agendes, de l’inici de temporada artística amb les dues inauguracions que tindran lloc demà dijous com son , - valgui recordar-ho -, les de Josep Serra a l’espai Capgròs i la del fotògraf  Guy Rémion a Begemot, acompanyat dels dibuixos del projecte solidari “Por una infancia feliz”. Dues inauguracions que son el detonador d’un setembre curull , de modus i manera que haurem de fer mans i mànigues per arribar arreu.



La gent del Sant Lluc comença fort amb tres exposicions a les que caldrà prestar atenció. Per un costat a la sala del Casal, mostra de “Dibuixos al natural” , amb els participants del taller de dibuix de l’ entitat ( inaug. Dimecres 4). Per l’altra , al Col·legi d’Aparelladors , es presenta la mostra “Catarsi” ( inaug. Divendres 6) amb el darrers treballs de Marc Prat. Una exposició esperada i desitjada ja que fa molt de temps que no gaudim a la ciutat de l’obra de tant interessant artista. Finalment  la sala de la Presó (dissabte 7) serà l’espai per el bateig expositiu dels mosaics de Miquel Ortega , amb l’exposició “Pedra i color” que tindré el goig de presentar.

Positiva sorpresa es veure que el Foment s’apunta també a la temporada , amb una mostra a l’espai “f” de títol “(4 x 3) + 4” , de la que la informació diu textualment : Conjunt del treball fet per 4 artistes sobre 3 mobles cadascun, més 4 mobles fets per 3 artistes. Tot plegat, un col·lectiu de 4 artistes gallecs i 3 de catalans. La idea sorgeix a partir d’un conjunt de 3 mobles que es repeteixen 4 vegades i que han estat transfor­mats amb tècniques i materials dife­rents. El resultat és una obra eclèctica, conceptualment contemporània, amb jocs de llum i foscor, color, sons, racons per descobrir, sorpreses a cada calaix i poesia a cada cadira.

Una proposta a priori prou interessant i que caldrà seguir, com caldrà seguir les novetats que ens ofereix el poder públic , però com que son sucoses , les deixarem per un proper post.