dijous, de gener 15, 2015

CARTES


Aquí teniu els dos escrits que he adreçat a la Direcció de Cultura de Mataró per a tal de que actuí en conseqüència

ESCRIT 1

Senyors

Tot passejant per la més que lamentable exposició que ocupa en aquests mesos els espais de ca l’Arenas he pogut constatar al costat de nombrosos errors que en el llistat de ponents de “El Racó” apareix el nom (sic) de Pere Pasqual Clapés (PIC) que pressuposo correspon al meu pare.

Em fastigueja haver de denunciar que el crític d’art mataroní que es dedicà de manera constant i aferrissada a la tasca cultural periodística des del començaments del cinquanta fins a la seva mort al 1982 i que va popularitzar el pseudònim de PIC es deia Pere Pascual i Clopés , és a dir amb “c” i amb “o”, el que comunico per que en facin la corresponent correcció o si ho prefereixen sigui eliminat del llistat ja que amb aquests cognoms correspon a una dada falsa.

És del tot lamentable que un Museu, que per tant ha de ser guardià de les dades culturals, sigui tan poc curós amb errades d’aquest tipus  i més quan en aquest cas es tracta d’una persona amplament relacionada amb l’entitat i que va fer una tasca important per a la cultura i l’art de la ciutat durant molts anys.

I el meu enuig és més gran encara quan no és aquesta la primera vegada en que es produeix l’error , mentre que curiosament i malgrat la seva tasca de promoció artística important de l’art d’aquestes èpoques, el seu nom ni va aparèixer en l’anterior exposició ni apareix en l’actual que corresponen a les seves èpoques de gran activitat.

Esperant que en la propera visita s’hagi realitzat l’oportuna correcció queda a l’espera de les que crec son més que pertinents disculpes.

Atentament
Pere Pascual i Martí (PIC)


ESCRIT 2

Senyors

Vist el menysteniment mantingut envers el meu pare Pere Pascual i Clopés (PIC) en les exposicions del darrer cicle de ca l’Arenas i com hereter familiar i intel·lectual del seu llegat cultural, en nom propi i de la família li comunico el desig de que no apareguin en la mateixa cap referència del seu fer en el que pertoca a comentaris, crítiques o qualsevol altre element que porti el seu nom i signatura.

No entenem que mentre el seu nom no apareix en cap circumstància expositiva, siguin les seves opinions quasi els únics elements documentals que apareixen en les caixetes dedicades a tal efecte. És per això que exigim la retirada de tota la documentació que correspongui a escrits per ell efectuats.

Igualment , i tenint en compte que a partir del proper torn expositiu existiran altres escrits que en aquest cas portaran la meva signatura , els hi comunico que no autoritzo que cap dels escrits que pertanyen als meus drets intel·lectuals, ja siguin escrits, crítiques , presentacions o elements radiofònics o visuals, aparegui en les exposicions, mentre es mantingui aquest menysteniment a la tasca crítica realitzada durant més de cinquanta anys amb constància, honestedats i rigor.

Tot esperant que ben aviat es procedirà a actuar en conseqüència , resto a l’espera de les seves noves.

Atentament
Pere Pascual i Martí