dimarts, de desembre 04, 2018

JOSEP Mª GOMIS.DIBUIXOS I ESCULTURES







Hi ha artistes que diuen que pateixen , i molt, en fer les seves creacions. Altres ho desmitifiquen i diuen  que just el contrari. El cert és que en veure les obres d’uns i altres queda ben clar a quin cantó toca cadascuna d’elles.
En Josep Mª Gomis, i ho va dir ell mateix en l’acte inaugural, s’ho passa la mar de bé treballant en l’artístic , i cada peça que fa, és un part alegre i no pas un part amb dolor. I cal dir que queda ben evident en l’expo que presenta aquest mes de desembre a l’espai capgròs.



Gomis és essència un escultor. És en el volum a on assoleix el cim de les seves capacitats. És un creador figuratiu però no academicista, com queda ben clar en la magnífica visió de Sant Pere que es troba a l’església de Santa Maria de Mataró. A més ha sabut adaptar-se perfectament a l’evolució tècnica , en el seu cas l’ús de resines, el que li permet uns resultants ben escaients i agraïts,  i realitzar unes obres  a les que impregnar del seu aire lúdic i en part oníric, amb treballs  lleugers i rítmics . Obres cridaneres per a l’espectador però alhora satisfactòries per amants de conceptes més elevats.




Però , intel·ligent com és. Gomis sap que el principi de tot és el dibuix. I sempre que pot col·loca els seus dibuixos en l’exposició. Ho fa ara , amb la dona com a protagonista ,desistint de la ironia màxima que gasta en altres ocasions , i en canvi  presentant a la dona més com element espiritual, metafísic quasi, envoltada d’uns ambients específics i motivadors.

Tot això confegeix una exposició que sembla amable i acollidora en l’aparença, però en la que si anem més enllà trobem  una ànima artística capaç de plasmar moments , sentiments i reflexions, amb una figuració moderna i gens encartonada i un dibuix àgil i seductor capaç de captar l’atenció d’ànimes sensibles.

Una bona exposició , d’un excel·lent artista, d’aconsellable visita.

Josep Mª Gomis
DIBUIXOS I ESCULTURES
espai capgròs
del 29 de novembre  de 2017 al 2 de gener de 2018