dimarts, de gener 19, 2021

LA CÀLIDA ABSTRACCIÓ DE MICHÈLE LE PAPE



LEspai Capgròs comença l’any tot presentant el debut mataroní en una exposició individual de l’artista Michèle Le Pape, artista nascuda a Paris el 1944 però afincada a Catalunya des del 20 anys , on es llicencià en Belles Arts a la Facultat de Belles Arts de Sant Jordi i que els mataronins vàrem descobrir en el darrer Sant Lluc on hi participà per primera vegada amb una obra notable.




Le Pape practica una abstracció expressionista intensament cromàtica. La seva abstracció es fonamenta en la recerca d’una mirada contemporània a una temàtica de sempre, com ho és el paisatge. Amb clares influències del paisatge de Monet, Le Pape el despulla de tot accessori centrant-se en el cor del mateix al que tracta d’una manera poètica mitjançant l’ús d’una vibrant paleta d’ampli ventall, amb el que aconsegueix unes obres intenses, d’un esteticisme profund, malgrat que en algunes vegades caigui lleugerament en el decorativisme.




Establerta en uns plantejaments tècnics més que correctes, Le Pape no es queda en l’immobilisme en que a vegades s’ancora certa abstracció per jugar amb el ritme i el gest i produir una energia positiva encara accentuada més en el color, aconseguint una obra enormement càlida fet que s’agraeix i més encara en aquests moments




La pintura de Le Pape és una injecció de mediterranisme al que ha extret el superflu per quedar-se en l’essencial i poder establir un contacte directe amb l’espectador que es troba còmode amb una pintura com la seva. I a més ho fa no sota la comoditat que li pot donar els anys de professió, ans el contrari amb el desig i la intenció de noves provatures, com és el cas de l’escultura que arrodoneix de manera ben escaient la mostra.



Una exposició interessant que ens serveix per descobrir una veterana i alhora artista plena de “savoir faire"  i de la que esperem noves exposicions.

Michèle Le Pape. Espai capgròs. Del 8 al 27 de gener de 2021