dissabte, de maig 15, 2021

BLANC. ARTISTES DE LA SALA PERILL A LA DESTIL·LERIA


 


Segueix temporada La destil·leria oferint-nos una nova exposició “especial” , com es aquest “Blanc” protagonitzat per artistes de la barcelonina sala Perill. La qualifiquem així ja que darrerament l’espai del camí Ral intenta defugir de mostres convencionals a l’ús en plantejaments formals i prefereix volar per contrades més diferenciades que puguin ampliar el concepte artístic dels espectadors.



“Blanc” és ,segons  la definició del propi grup d’artistes, una acció comuna amb la que han volgut contribuir a trencar l’espai aturat, a connectar i comunicar-se amb el blanc. Com a nexe, han plantejat un pretext per sortir d’allò estàtic i aïllat.

En aquesta exposició hi trobareu el diàleg que han establert cadascun dels artistes participants en la proposta, els camins que han triat d’entre les possibilitats a les que evoca el tema: nebulosa, somnis, veritat, espera, essència, harmonia, puresa, immensitat...

Els artistes que prenen part en l’experiència son: Albert Anglès · Alicia Giráldez · Antonia Cortijos · Carme Roher · Carmen Amador · Enric Macià · Fátima Tocornal · Gemma Canal · Guigui Kohon · Judy McCaig · Lola Gratacós · Lourdes Carmelo · Mia Llauder · Nicole Deuster · Núria Anguren · Pablo L. Martínez · Ramon Puig · Sebastià Macia · Silvia Walz · Wilma Wau · Xus Anglès.



Una teoria etèria que sobre el paper es recomposa amb un deix de serenor que gesta un espai de reflexió llunya a la cridòria habitual del moment. Amb un predomini  de peces estructurades en la joieria, entenent aquella no com la estandarditzada en formes i materials de tots coneguts, ans més aviat la que s’embranca en la recerca i visualització de nous camins i elements en la gestació d’una nova mirada a art tan ancestral. Al seu costat diferents modalitats  plàstiques complementen el sentit global de l’exposició que aconsegueix provocar una mirada plàcida i neta de l’exposat per part de l’espectador que se sent còmode davant l’atractiva proposta plàstica i es submergeix amb facilitat en la mateixa.



Com es habitual en tota col·lectiva coral com aquesta no és el moment de fer distincions entre els participants, tots ells en un nivell qualitatiu positiu, però si que crec convenient fer apunt sobre dos artistes mataronins presents en el col·lectiu.



Per un costat a Mia Llauder que segueix en un magnífic moment creatiu, amb unes peces plens de sensibilitat, ritme, elegància i glamour, i per l’altre en el retorn de Puig Cuyàs, joier d’arrel mataronina que va sorprendre fa uns quaranta anys amb una espectacular expo a la galeria Tertre, presentant unes per un llavors, ben novedoses joies realitzades amb metacrilat  i en permanent juguesca amb la llum i el color. Avui, veiem que l pas del temps no li ha restat ni un bri del seu desig innovador i atrevit en les seves sempre interesants creacions.



Blanc. Artistes de la Sala Perill

La Destil·leria

del 6 de maig al 6 de juny 2021