dijous, de juliol 08, 2021

ELS ESPAIS D’ANNA DE JAIME

 



Anna de Jaime retorna amb l’exposició “espais” a l’espai capgròs on debutara fa quatre anys amb l’exposició “territoris”.

Per un llavors parlàvem d’una autora preocupada més per l’essència que per les formes , per l’acotació els espais, l’harmonia dels volums i el joc del color , movent-se en aquell pensament de l’art que no té significació però sí sentit, un sentit que per de Jaime està en la recerca d’una bellesa més espiritual  que formal.

Ara quatre anys després , la jove autora ha evolucionat, trencant les estructures geomètriques per les que es movia i decantant-se cap un abstracció més pura i nítida en les formes però en la que l’espiritualitat segueix essent el seu tret més característic.



Anna de Jaime és autora d’evolució lenta i afermada, és molt més dièsel que no pas que d’explosió incontrolada, tal com hem pogut observar en les seves participacions en diferents mostres col·lectives, en les que en totes elles hem pogut veure aquella passa endavant a la recerca de la seva identificació artística.



Ara en aquesta escarida i triada exposició al capgròs, l’autora mostra que domina perfectament l’abstracció cromàtica jugant amb una paleta agosarada però alhora subtil, aconseguint que la bellesa formal i aparent de les seves obres quedi en un segon terme ja que el misteri que desprenen, generat per la profunditat i expressivitat assolides,  ens porta a cercar noves interpretacions personals.



A més, ara i de trascantó, apareix el grafit que sembla obrir-li la porta a un augment del eteri i del subtil, aquell que s’assoleix en el paper però que és molt més dificultós assolir a la tela. Una aposta arriscada ja que comporta la pèrdua del color, element fins ara fonamental en la seva obra, però que estem convençuts assolirà mb èxit , aconseguint entrecreuar equilibradament els dos elements en aquesta nova aposta tan sols encetada.

Interessant expo la d’Anna de Jaime a l’espai caprgròs, en la que demostra ser una realitat total amb aspiracions i empenta d’un futur ben prometedor. Recomano la visita.

 

 

Espais. Anna de Jaime

Espai capgròs. Mataró

De l,1 al 28 de juliol de 2021