dilluns, de juny 30, 2014

FONS D’ART ASSOCIACIÓ SANT LLUC




Que la Sant Lluc disposava d’un petit fons d’art tots ho sabíem però mai s’havia explicitat de manera clara. Tots sabem el costum de deixar una obra com a pagament de les exposicions de caire gratuït que es fan aquí i allà, però també sabem que per ex. en les més brillants , cas de la sala del Col·legi d’Aparelladors , qui està formant col·lecció és l’entitat tècnica i no pas l’organitzativa , en aquest cas el Sant Lluc. Per això el saber de l’existència d’aquest fons encara que fos en una nebulosa d’inconcreció.

Ara , de cop i volta , han tingut la bona pensada d’ensenyar-lo al públic amb una petita , però prou valuosa mostra , a la sala del Casal, la seva sala d’exposicions mare , i hem de dir ben alt que ha estat un encert. Ho ha estat en primer lloc per la vàlua general de les obres presentades , però especialment per el fet d’alçar la veu i fer avinent i evident que a Mataró existeix un fons d’art  que , - i això ho dic jo-, s’ha de potenciar i defensar.

No seré jo qui ara vingui a parlar de fons d’Art. Escaldat i amb seqüeles físiques importants en vaig sortir de la meva aventura del Fons d’Art Local, signat amb Baron amb el vist i plau de tots els partits polítics, i que qui manava i mana a l’art de Mataró se’l va carregar en un tres i no res ( algun dia haurà de retre responsabilitats professionals per la seva nefasta i aprofitada gestió) . Potser per això la presència d’aquesta mostra m’omple d’il·lusió.

Una il·lusió que reclamo compartida. Alguns artistes que estaven a la inauguració i que desconeixien la real existència del fons , deien que evidentment ells en volien formar part i que cedirien una obra. Una opinió que també era recolzada per algun col·leccionista , i per que no dir-ho, per un mateix.

Per això avui vagi la crida per fer créixer aquesta petita base de la que disposa el Sant Lluc. Fa molt de temps que lamento públicament del fet de que per poder veure la petita història de l’art local cal anar a Llavaneres ja que a Mataró no disposem d’obra dels artistes que han conformat , i conformen , la història de l’art local. Ara és una magnífica ocasió per enfortir una idea i poder a posteriori , reclamar el que sigui precís per a la seva difusió., i fer que l’art de Mataró estigui representat en la seva pròpia societat.

Us hi apunteu?