dimecres, de maig 20, 2015

EL MEU VOT






Tots sabem de la importància democràtica del vot secret per el que té de permetre l’assoliment de la llibertat més absoluta per a decidir el nostre recolzament a una o altre opció política. Però el vot secret és un dret de tot ciutadà i no pas una obligació.

Soc d’aquells a qui agrada saber quina és l’opció política d’aquells personatges públics a qui segueixo en la premsa, en les xarxes socials. Saber de quin peu calça tal o qual periodista o ... L’opció política és un tret massa important del pensament d’un com per que quedi amagat en aquells que tantes vegades ens informen, lloen o critiquen a qui sigui , pontifiquen sobre tal o qual tema...
Per això m’agradaven aquells quasi interminables llistats d’adhesions que tot partit polític presentava públicament per fer avinent el pedegree d’aquells que combregaven amb les seves idees i per tant explicitaven a ulls de tots quina seria la seva votació.

Un , que és un mindundi , mai ha amagat la seva opció política que és de tots coneguda: Sempre he votat socialista, encara que darrerament alguna vegada amb el nas tapat. Bé, sempre no. Fa forces anys, quan residia a Argentona vaig votar una vegada a Iniciativa , que potser llavors encara PSUC , ja que en Pep Fité em mereixia , i em mereix, gran confiança. I ara fa ben poc , cas Pere Navarro, l’abstenció va ser obligada. Però enguany votaré una altra opció.

Segueixo tenint clarament afermats els meus principis socialistes i catalanistes per tant no crec que sigui infidel , si és que així es pot definir. Més aviat crec que és el PSc el que foragitant la C del seu acrònim i venent-se a un centralisme jacobí i retrògrad (Psoe) de qui hauria d’agafar franquícia, ha estat infidel amb tots aquells que teníem un clar sentiment de país.

Però si de per se les sigles PSc son difícilment recolzables, a Mataró la cosa es complica encara més amb una llista de nivell paupèrrim, formada única i exclusivament per aconseguir un poder mitjançant la vella guàrdia pretoriana dels barris però orfes de tota empatia, de coneixement de la ciutat i els seus problemes. Una llista plena de personatges desconeguts en general, i molt poc valorats en els seus àmbits professionals, que no han obert la boca en aquesta campanya  ( era la única possibilitat de no cagar-la). Encapçalats per un bon jan, en David Bote, que ha vagat sol i desemparat en aquesta travessia de campanya, demostrant les múltiples mancances per manar en una ciutat com Mataró.

I això per no parlar del fonament , - el programa -, indicador d’una manca absoluta de projecte i estructurat simplement en un llistat de carta als reis, oferint genèrics, alguns d’ells contradictoris.

Creient fermament que en tema de política de proximitat, com ho son les eleccions municipals, l’abstenció i el vot en blanc de res serveixen i que cal apostar per aquell que un cregui que és qui millor dirigirà a la ciutat , està molt clar i sense cap mena d’ombra de dubtes que el meu vot anirà per en Francesc Teixidó que encapçala la llista d’ERC.

Crec que en Quico Teixidó disposa de les virtuts personals més escaients per governar un ajuntament que es preveu atomitzat i amb moltes dificultats per aconseguir unes majories estables. Que el seu tarannà, el seu pactisme en la recerca del millor pot garantir un projecte variat en el que caldrà navegar amb molt de compte i la seva capacitat integradora ha de ser el millor per l’estabilitat d’una ciutat que la precisa amb urgència , després d’uns anys burocràtics i sense il·lusió.

Tenint en compte a demés que el projecte cultural que ofereix és prou atractiu i a més parteix d’una estructura sòlida i amb prou fonaments i s’allunya del llistat de reis d’altres opcions. I que l’apartat  sobiranista haurà de quedar mediatitzat per el global del consistori, no em queda ni el més petit dubte que votar a Francesc Teixidó és el millor per a la ciutat i per el seu progrés cultural. El que dic públicament per si algú s’hi afegeix.

PS.- Tenint en compte que el meu vot és en clau local i no sobiranista, prego tan sols que quan en acabar les eleccions els partits sobiranistes facin suma per a potenciar el 27S tinguin a bé descomptar el meu vot ja que aquest és únicament municipal i no pas per afavorir un sobiranisme amb el que no combrego.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Però com pots votar algú que va posar en Penedès a cultura?