dimecres, de desembre 16, 2015

UN ERROR MÉS. I VAN ....




Aquesta imatge correspon a la reproducció en el catàleg de la primera obra que un troba en acostar-se a l’exposició “El punt sublimat” a Can Marfà. Com poden veure és una obra prou interessant, però com també poden observar està atribuïda a Lluís Terricabres “Terri” quan qualsevol que tingui una petita idea de l’art plàstic a Mataró pot observar que no és d’ell i sí de Joaquim Bartra.

Una errada podeu dir, com m’han dit avui el regidor de Cultura i gent del Museu quan els hi fet notar, però és obvi que és molt més. Qualsevol que conegui el fer de Terri mai podrà identificar una obra com aquesta com de la seva autoria. A més, si hi ha desconeixement hi ha un detall tan senzill com la signatura. Terri signava amb majúscules i lletres soltes com una obra de Terri uns metres més enllà així ho corrobora. Llavors, com és possible que passi això?.


La respo
sta és tan senzilla com òbvia, i és la que denunciem de fa temps que no és altre que, per un cantó hi hagi el menysteniment absolut, - no em cansaré de dir genocida -, que té el Museu envers la plàstica i per l’altre , que és més perillós encara , el desconeixement de la realitat actual i històrica de l’art mataroní. Estic convençut que ningú del Museu coneix el fet artístic de Joaquim Bartra.

I ara que?. Òbviament cal canviar la cartela, però també cal refer els catàlegs i col•locar , si més no, una enganxina en els catàlegs, per a fer , al menys, que la documentació que quedarà sigui correcta. Ho faran?. Jo en tinc molts dubtes vist les errades constants i permanents del Museu en tot el que pertoca a la plàstica mataronina i a la seva història. Sigui com sigui, estarem a l’aguait.

Però aquesta nova gota contra la plàstica mataronina penso que és la que fa ja degotar el got. Fa dies ja ho reclamava, però ara encara més. Sr. David Bote Paz , alcalde Mataró, convoqui una reunió urgent amb Cultura i els artistes mataronins per acabar d’una vegada i per totes d’aquest menysteniment. Crec que és tan imprescindible com de justícia.