dilluns, de març 04, 2024

FUGINT DE QUÈ I CAP A ON ?. RAMON LLINÉS

 



 “Una pastera plena de persones  és una pregunta: de que fugen, cap on es pensen que van? I, quanta gent hi ha pogut pujar a una pastera”. Amb aquestes frases acaba Ramon LLinés la presentació del catàleg de l’exposició “Fugint de què i cap a on?” , una sèrie de gravats  realitzats en una reflexió total envers el sempre difícil i complex mon de les persones , que com ell mateix diu son unes persones que no eren pas refugiats, escapaven de la tragèdia.



Amb aquest plantejament per endavant, queda clar que l’aposta de Llinés és una aposta arriscada i ho és en l’esperit però també ne la forma en que es presentada. Avui Ramon Llinés  presenta la seva mirada en un seguit de gravats en diverses tècniques que conformen un tot complex per la diversitat de formes d’expressió, de grafies  i molt especialment per el pas del temps en al realització de les mateixes.



Son doncs diverses lectures  d’un problema complex en la realitat i en la forma plàstica de fer-lo adient als espectadors. Llinés treballa de manera acurada i pensada per cada cas del que ell en veu una manera plàstica d’expressar-ho, però la dispersitat en el temps i en l’aprofundiment per part de l’artista en el problema, converteix la mostra en una dispersió difícil de concretar en el conjunt, que essent tot ell de qualitat, no esdevé homogeni, ja que s’observen de manera clara les diferències pensants , de treball i d’acabat, de les diferents obres en el pas del temps.



No vol dir això que la mostra no pagui la pena. La mostra és valorable per la intenció i per l’acurat treball de l’autor que aconsegueix unes pobres intenses, acurades i amb potència reflexiva abundant, el que si cal dir que la intencionalitat social de la mostra guanyaria amb una unicitat de treball o una diversitat com l’actual, més clarament delimitada en la pluralitat.



Mostra d’interès per la seva lectura íntima, realitzada amb tota cura i que malgrat la dispersitat del global, manté les suficients virtuts com per poder aconsellar la seva visita.

 

Fugint de què i cap a on?.                   

Gravats de Ramon Llinés

Museu del Càntir

De l’1 de març al 7 d’abril de 2024