dimecres, de gener 28, 2009

Segueix l’activitat expositiva a la ciutat i entre els artistes mataronins. D’ambdues façanes en tenim clar mostroari en aquests propers dies.
Així a l’Espai Capgròs inaugura exposició dels seus paisatges en Josep Mª Josar , mentre que divendres és l’incombustible Santi Estrany qui inaugura exposició a Girona.

JOSEP M. JODAR

Ell diu que és la seva primera exposició a Mataró i no en tinc cap dubte , però em volta pel cap tenir velles notícies d’aquest artista , fa una vintena d’amys en que realitzava exposicions de caire més contemporani , com una que realitzà en el museu dl Vi de Vilafranca.

Ho dic entre nebulosa ja que no he tingut temps de revisar el meu arxiu manual d’aquells temps , però sigui com sigui el cert es que avui per avui , i amb la línia que treballa actualment , aquesta exposició al Capgròs és la première en el seu entorn i a més en aquesta línia figurativa , de paisatgisme de platges , més de Malibú que no pas del Maresme., en el que aposta per una manera que pot semblar freda i distant, més en un àmbit americà que no pas en el mediterrani que li sembla correspondre per proximitat.

Sigui com sigui , una exposició que cal mirar i analitzar , i més quan el seu treball ha merescut l’atenció d’Antonio López en un dels seus darrers stages.

SANTI ESTRANY

Té 85 anys i no para. Segueix en plena forma i el seu cap bull en emocions i imatges com ho demostrà el passat dissabte com a convidat lúcid en la taula rodona al voltant de la figura d’Eduard Comabella.


Divendres al vespre inaugura a Art 22 de Girona ( c.Anseln Clavé 22) una monogràfica al voltant de la capital de l’Onyar en que de nou tota la seva saviesa s’expandeix en el joc d’aquest paisatgisme geomètric del que és mestre indiscutible.

Santi Estrany , savi en l’art i el seu concepte , ens mostra una vegada més la seva capacitat creativa que com sempre ens deixa bocabadats i que no dubtem serà un èxit total a la capital gironina.


Un Santi Estrany per qui la gent dels Dimarts del Llimoner varen demanar a l’Ajuntament el poder realitzar una mostra antològica que alhora servís per retre homenatge a tota la tasca cultural duta a terme per en santi en el decurs de la seva vida( Activista cultural, responsable d’exposicions del Museu , protector de joves artistes , professor a tots els nivells , esgrafiador, etc....) .

Fa més d’un any que aquesta petició roman dormida en un calaix. Potser seria convenient que algú del Govern tingués dignitat i activés el que seria un acte de plena justícia front el que retrat quedaria qui s’oposés.

PATRIMONI

Ahir al vespre se celebrà l’acte institucional del Dia de l’Holocaust. El lloc com sempre va ser en el Monument a la Intolerància que es troba al Pg. Carles Padrós i del que n’és autor Perecoll.

En finalitzar l’acte el grup d’Aturem la guerra encapçalats per Jesus Nieto i per Manté, va enganxar amb cinta adhesiva una pancarta en el monòlit. Davant la sorpresa de Perecoll li varen dir que l’endemà ( es a dir avui dimecres) retirarien la pancarta. A cor que vols Perecoll va acceptar , remarcant això si que era obligat deixar neta l’escultura ja que la cinta adhesiva deixa marques en el bronze. Òbviament no ho han fet.

Per això em dol i em repateja els fetges aquesta doble moral del patrimoni, la de defensar Can Fàbregas com un quelcom intocable i alhora malmetre un patrimoni més actual.
Com no que seguiré denunciant aquest vandalisme ( no te cap altre adjectiu) si la pancarta no es retirada.