dimarts, de maig 27, 2014

MANEL SALICRÚ. ESPAI D’ART



Penso que a Mataró encara no tenim clar que l’exposició de Viladomat a més de ser, a bon segur , la més important exposició de la que hem gaudit a la ciutat en molts anys , és la gran oportunitat de que la capella dels Dolors , el gran tresor del barroc de la basílica de Santa María , aparegui amb tot el seu esplendor , no als ulls dels experts que sempre l’han valorat en el que es mereix , ans també als ulls de tothom, en especial dels mataronins que han d’entendre la importància d’aquest tresor que és de tots.

Una importància que hauria de començar en els estaments oficials , posant per la part que els hi pertoca, tots els medis de difusió possible, un fet que fins ara mateix, més de quinze dies enllà de la seva obertura que no inauguració, en la que la publicitat i la crida pública brilla per la més absoluta de les absències.

Potser per esmenar en part aquest silenci anguniós, som molts que des de les nostres minses possibilitat en fem difusió a la mida del que ens és possible. Per això valgui avui aquest “Espai d’Art” emès aquest vespre mateix a m1tv, en el que el protagonisme està en les mans de Manel Salicrú, aparellador i membre de l’equip del Museu Arxiu de Santa Maria. Un home que porta quaranta anys treballant en el Museu Arxiu i que coneix com pocs, per no dir com ningú, els detalls i racons d’aquest conjunt monumental.

Per això, per el que diu , per la passió que traspua , i per damunt de tot per la seva gran saviesa, crec que és obligat fer mirada al programa i a les seves paraules.

No us les perdeu.