dimecres, de juliol 23, 2014

JOAN SERRA / GERARD ROSÉS




A bon segur que els noms d’aquests dos bons artistes que encapçalen el post d’avui haurà fet pensar a més d’un abans de la seva correcta identificació artística , alhora que lamentablement també estic convençut que haurà deixat fora de joc a un bon grapat dels seguidors d’aquest blog. Dos artistes que ocupen avui aquest espai degut a dos fets puntuals que cal remarcar i que en circumstàncies com aquestes caldria ser remarcat generalment per espais com aquest mateix , per això entono el meu mea culpa per no fer-me’n ressò més sovint de fets parells.




Joan Serra és aquest magnífic ceramista mataroní que de sempre ha dut una tasca important en la creació i més important en l’ensenyament de la ceràmica ( escola Ixió i escola del Museu del Càntir), per no dir del seu paper fonamental d’especialista al col·laborar amb tants artistes , especialment escultors, en el desenvolupament dels seus projectes en el que pertoca al que hauríem de dir “desenvolupament tècnic”.

Ara en Joan Serra ha estat distingit per la Generalitat amb el títol de Mestre Artesà per el mestratge que exerceix en el seu ofici i per la difusió que n’ha fet del mateix mitjançant l’ensenyament. Un títol honorífic si es vol però d’alta vàlua simbòlica per el reconeixement tàcit del seu bon fer.

Un títol per el que cal felicitar-lo de manera intensa, encara que com ja li varem dir personalment , no s’entri a valorar el fet artístic creatiu en el que en Joan en seria igualment mereixedor per el nivell i la qualitat del seu treball en un àmbit tan preuat per a molts ( entre els que m’incloc) però alhora a vegades tan poc valorat com és la ceràmica.





En Gerard Rosés es aquell artista masnoui / teianenc d’obra perfectament reconeixible ja que la seva és una obra realitzada amb cartró d’embalar , degudament retallat í pintat al damunt per formar aquestes composicions tridimensionals en les que reflexa la quotidianitat mitjançant paisatges , actes, fets socials ... dels que qualsevol de nosaltres en pot ser perfectament protagonista. Una obra de la que els afeccionats mataronins n’han pogut gaudir ja que de manera periòdica ha exposat a la galeria Lolet Comas , indret en el que generalment hi ha mantingut obre en permanència.

Ara en Gerard Rosés és el protagonista d’aquesta magnífica experiència que n’és la Fundació Ca l’Antiga a Teià , on presenta una veritable antològica del seu fer. Un treball que ha merescut el reconeixement del suplement cultura/s de La Vanguardia que li dedica les dues pàgines centrals.

Joan Serra i Gerard Rosés , dos magnífics artistes ben apreciats per especialistes i col·leccionistes però massa desconeguts del públic en general que per el seu fer i la seva qualitat es mereixen abastament aquests reconeixements públics , dels que avui joiosament en fem ressò i altaveu .

Felicitats.