dissabte, de juny 06, 2015

TEMPUS FUGIT. MILIONS DE GRÀCIES



Diumenge passat va acabar Tempus Fugit. Ho va fer amb la satisfacció compartida de tots aquells que d’una o altre manera hem intervingut en el projecte.

Feia poc mes de dos mesos que obria les seves portes amb quatre objectius en l’horitzó: Reflexionar sobre el pas del temps i la seva influença en e treball de l’artista; fer una mirada històrica a la realitat plàstica del Mataró vint-i-cinc anys enrere; demostrar la potència i la qualitat de la plàstica actual  ala ciutat i finalment establir uns lligams entre la nau Gaudí i la ciutat que per raons diverses no s’havien establert.

Ara , en el moment del balanç, hem de dir joiosament que els objectius han estat assolits i amb solvència , alhora que la mostra ha aconseguit un reconeixement generalitzat de públic, afeccionats a l’art i experts , que reconeixent la seva singularitat han gaudit i aplaudit l’exposició, alhora que n’han estat els més grans valedors.

Però aquest èxit ha estat possible gràcies a tots. En el dia de presentació del catàleg vaig fer poder fer-ho explícit amb les meves paraules, però crec que cal deixar-ho per escrit per que consti en aquesta veritable història que es va estructurant en la xarxa.

MOLTES GRÀCIES als 26 ARTISTES PARTICIPANTS. I dic bé quan dic 26 ja que als vint-i-quatre artistes participants he d’afegir a Pere Fradera , autor del disseny de l’exposició i catàleg i a Manuel Contreras autor de les fotografies de la monografia.  Cap d’ells va tardar més de tres segons per apuntar-se al projecte i en tots ells he trobat la màxima col·laboració per dur a terme aquesta magnífica realitat que ha estat Tempus Fugit. Una exposició que és seva, i que d’ells ha de ser l’èxit. Amb ells tinc un deute d’eterna gratitud que espero algun dia poder pagar.

Gràcies a NÚRIA POCH, directora del Consorci del Museu d’Art Contemporani de Mataró. Sens ella difícilment hauria pogut visionar-se aquest projecte. Han estat tres mesos treballant dia a dia, colze amb colze, i mai podré agrair no tan sols el molt que m’ha ensenyat ans també aquesta alegria en participar en un projecte que ha sentit com a propi i ha treballat com a tal. La seva saviesa, el seu saber estar, el seu tracte ha estat per a mi un premi afegit en aquesta dura tasca, Gràcies Núria.





Gràcies a MATEU ROS que des del Capgròs va creure en el projecte i em va permetre un tastet en el 30 aniversari. Gràcies a JOAN MORA , alcalde de Mataró, que va veure aquella exposició, va entendre el projecte i va dir que faria el possible per que fos una realitat. Gràcies a QUIM FERNÁNDEZ, regidor de Cultura , amb qui malgrat mantenir una absoluta discrepància en el que pertoca al tractament que Cultura fa a l’art , va creure que aquells projecte realitzat per qui no era amic,podia ser positiu per a Mataró.

Gràcies a l’ORIOL, en LLUÍS i la MARTA que des de la seva taula de recepció de la Nau Gaudí han estat els grans valedors d’aquell Tempus Fugit amb qui han compartit temps i vida en aquests darrers mesos.

I gràcies, milers de gràcies, a tots aquells visitants que han esdevingut els grans promotors de l’exposició. Gràcies als que han acudit a les visites guiades i actes complementaries. Gràcies a .... 

Gràcies a tots aquells que em permeten sentir-me feliç d’haver encapçalat un projecte que malgrat eles esforços d’alguns ( que també hi ha estat presents) ha esdevingut una veritable mostra històrica per a la ciutat.

Per a uns i per a altres, Gràcies de tot cor per aquesta cirereta tan magnífica que m’he permet col·locar dominant el meu adéu.

Repeteixo, Gràcies a tots , i espero poder-vos algun dia recompensar d’aquest deute que mantinc amb l’art i els artistes de la ciutat.

Gràcies