diumenge, de març 26, 2017

TEMPUS FUGIT



Aquest divendres es van acomplir dos anys de la inauguració de l’exposició Tempus Fugit a la Nau Gaudí.

Com que l’èxit de la mateixa va permetre a tothom situar-la en l’entorn de l’art local, no crec que faci falta ara fer resum i panegíric del que va significar per l’art local, per els seus artistes i per la realitat plàstica de la ciutat.

Ara però, i dos anys després , un lamenta profundament la traïdoria absoluta en la que es va moure en aquells moments i ho ha seguit fent en aquests dos anys, el departament municipal de Cultura, intentant minimitzar l’èxit de l’exposició i lluitant a sang per que la mateixa no tingués la continuïtat que havia promès l’alcalde Mora i defensava per l’escrit en el mateix catàleg, el propi regidor de cultura.

 Mentre hi ha diners sense límits ni control per el M|A|C  de molt escassa resposta ciutadana, la resposta permanent davant qualsevol avant projecte , que en aquets cas ampliava la seva zona d’influença a la comarcal, ha estat , no hi ha ni hi haurà mai un euro.

Per això, un que va depositar i gastar totes les seves forces i més en aquell projecte , i estava disposat a repetir desgast en la seva continuació, ara a dos anys vista pensi que en els seus més de quaranta anys de carrera en el camp artístic, tant  sols hi ha dos fets dels que un es penedeixi absolutament d’haver-hi pres part. Un és l’antològica de Pepe Novellas , el més lamentable homenatge que s’hagi pogut fer a un artista de nivell. I l’altre aquest Tempus Fugit, un projecte de futur i transcendència en el camp de la plàstica local i comarcal , dinamitat per la incompetència i sectarisme del conjunt d’impresentables que manen i  remenen de manera dictatorial en el vell casalot de Beneficència.

Emocionat en el record i entristit del tot en la realitat d’ara mateix, penso que malgrat els esforços d’aquest grapat d’indesitjables, Tempus Fugit ha quedat en la història com un projecte qualitatiu, solvent i seriós al que volgudament , uns han volgut tallar les ales.