dissabte, d’octubre 06, 2018

GEMMA ESCLUSA. RETRATS DE LA NATURA





En comentar el Sant Lluc  nomenàvem com a  sorpresa l’obra de Gemma Esclusa. Ho dèiem ja que era per a nosaltres un nom del tot desconegut,- segueixo sense saber res d’ella, edat, trajectòria, etc-, i la seva obra, sense ser res de l’altre món, aportava un dosi de frescor a l’acartronada col·lectiva.
Però dòna la casualitat que conjuntament a la col·lectiva Gemma Escalusa exposa a la sala del Casal, i ho fa amb una obra que res té a veure amb el presentat a la col·lectiva.

Al Casal ens trobem amb un seguit de vitrines en les que al damunt d’un fons pictòric Esclusa  realitza uns col·lages  en els que el protagonisme està en la natura. Arrels, escorces, branques i altres elements confegeixen uns conjunts  de filosofia clarament decorativa, acuradament realitzats però sense cap mena de vibració artística i que deixen indiferent fora d’algun “que maco” llunyà a tot sentiment artístic.

Tots , menys un parell en els que l’autora juga amb petites formes geomètriques en volum , amb els que estructura unes obres d’arrel cinètica en les que es presenta amb força un veritable sentit creatiu i estableix uns criteris en els que seria molt positiu avançar.

Queda clar doncs l’estat de dispersió en la que es troba l’autora. I és obvi que ha d’escollir camí. Col·lages decoratius, o pintura amb intencions, o estructures dinàmiques?. En la tria hi haurà el futur , ara per ara absolutament impredictible.


Casal Aliança
14 de setembre al 7 d'Octubre de 2018