dilluns, de desembre 14, 2020

EXPOSICIÓ COL·LECTIVA 15 X15.




Ho repeteixo any rere any i enguany ho faig de nou: Hi ha dues exposicions de les que organitza l’Associació Sant Lluc que son d’obligada visita si de veritat voleu conèixer la veritat dels artistes mataronins , i aquestes on la de Punts de Llibre i la del “15 x 15” en relació a les mides estrictes que ha de tenir la peça presentada.





És així ja que l’atípic de les dues exposicions, per les exigències funcionals d’una i el petit de la mida de l’altre , no permet a l’autor aprofitar qualssevol dels seus treballs habituals i sí en canvi exigeix un plantejament global d’una obra realitzada ex professo per l’ocasió. Cal triar temàtica, estil, tècnica i fins i tot modus operandi per aconseguir una obra que alhora d’una bona realització tècnica presenti un alta capacitat comunicativa, i tot això en aquests mínims 15 x 15 cms exigits per la convocatòria.



I a fe que els artistes s’esmercen per aconseguir-ho com queda evident en cada convocatòria en la que el recull global i la individualització dels treballs així ho demostren.


En l’edició d’aquets 2020 hi prenen part 76 artistes que superen abastament la prova, amb un bon grapat que ho fan amb tota excel·lència, el que fa d’aquesta edició la més brillant de les realitzades. En ells tots hi trobarem la peça que més s’adiu als nostres gustos i expectatives però jo aconsellaria que al costat del plaer contemplatiu, l’espectador hi afegeixi l’aspecte crític i presti atenció en cada cas a l’evolució i/o innovació dels autors participants, amb la certesa que trobarà nombroses i positives sorpreses que demostren el bon nivell dels autors mataronins, en una exposició de molt recomanable visita.