dimarts, de juliol 04, 2023

OLGA SERRAL EN PLENITUD A CA L’ANTIGA

 



L’estiu no acostuma a ser un bon temps per gaudir de bones exposicions. Fora de Museus i d’algunes, poques, sales expositives de ciutats amb reclam turístic, la resta queda per a foc d’encenalls amb col·lectives de fons de la galeria, o amb exposicions de joves principiants a qui es vol situar en el mapa sense haver adquirit encara suficients mèrits. Però al mig de tanta mediocritat sempre hi ha un lloc que per raons desconegudes ens ofereix la sempre agradable sorpresa d’una exposició amb cara i ulls, realitzada per un artista amb solvència i qualitat. Això és justament el que està passant a Ca L’Antiga de Teià



Ara, fa ben poc, reinaugurava temporada després de descansar de la més que feixuga tasca que havia significat l’any anterior , tot celebrant el 150 aniversari de la casa, i ho feia amb la més que interessant exposició de Joe Dart i ara retorna per el camí de l’encert amb l’exposició “ Paper- Amor / Amor -Paper “ a càrrec de la mataronina Olga Serral.

No fa pas tant que coneixem el treball creatiu d’Olga Serral, una artista que ha fet del paper l’eix del seu treball, i ho ha fet amb professionalitat, serietat i altament entestada de trobar en ell l’element que li permeti expressar de forma pura i fidedigna la seva vessant més artística i creativa.




Fa pocs mesos i en relació amb una mostra que presentà a Bukòlica dèiem d’ella: “ D’aquesta mena d’embogiment van sorgint del seu cap i de les seves mans incomptables peces en les que silenciosa i calladament l’artista va desgranant el seu fer i la seva evolució, amb diferents formes i conceptes per establir una dinàmica creativa i artística que depassa la de la simple reflexió per anar per camins de dèries i senderis, en les que Serral va trobant les pistes que l’han de portar a una plàstica més establerta normalment”.




Sembla que el camí ha estat molt curt però enormement intens i avui per primera vegada podem veure una exposició d’Olga Serral en la que totes les aventures anteriors, semblen haver confluït en una manera de fer i establir el diàleg pictòric de la manera més adient possible.

Avui a Ca L’Antiga podem gaudir d’una professional excel·lent en el seu fer i la seva exigència , tècnica i creativa, que ens permet endinsar-nos en el seu fecund mon interior en el que creació i paper  es donen la mà per jugar simbòlicament en la recerca de la nostra realitat i el nostre entorn més proper i íntim.




Tres peces mitjanes inicien de manera magnífica l’exposició , tot creant un camí de territori  tan destrament traçat  que generen les sensacions primigènies que després podrem veure desenvolupades en la vintena de peces que formen l’exposició.

Unes obres diverses en formació i imatge que conjuguen un perfecte i constant maridatge entre el paper , que per la seva textura i intenció agafa de per se un instrument de protagonisme, i les formes que l’autora genera sobre la superfície, i que van des de la senzillesa fins a l’espectacularitat de les seves projeccions arbòries, marcant peces individuals que obliguen a una mirada tranquil·la i neta per poder absorbir la potència del missatge natural que ens adrecen.




El treball de Serral amb el paper és un treball que essent en bona part acaronador, no defuig de l’aspror de la reflexió íntima i plenament intensa que pretén donar l’autora, aconseguint sempre unes peces  texturals en el físic i el que és més important en l’anímic, ja que és quasi impossible defugir del diàleg que ens ofereixen. Un diàleg que  essent sempre directe, és a voltes dur i personal.



És per això que recomano la visita a aquesta exposició. Una visita que ha de ser lenta i tranquil·la per anar copsant el missatge de vida i natura que ens presenta l’autora que crec fa amb aquesta mostra un tall profund , i a mi m’agradaria definitiu, amb altres línies encetades en el passat, i que ara queden soterrades front la potència i el bon sentit creatiu que demostra Olga Serral, en una exposició que podia haver estat intranscendent i que ara esdevé clara marca, entre  el seu passat i el brillant futur que sembla es presenta al seu natural i més que brillant treball.

 

“Paper - Amor /  Amor - Paper”. Olga Serral

Ca l’Antiga. Teià

Juliol de 2023