dimecres, de juny 28, 2023

LLUC QUERALT. COMPLICITATS.

 


El passat dijous s’inaugurà a la sala de L’Ajuntament Vell de Calella, l’exposició “Complicitats” conformada  per setanta fotografies de Lluc Queralt ( Tarragona 1978),en la que el protagonista fotògraf , realitza retrats a setanta creadors  personalitzats mitjançant la retrobada entre la mirada del creador artista  i la del fotògraf que també ho és.

Ens trobem doncs davant el xoc de la personalitat creadora del fotògraf, Lluc Queralt, que converteix la seva mirada en una veritable radiografià de l’autor artista que cau sota la seva òptica personal i alhora personalista.


Fotografies de Perejaume i Plensa

Isaac Candelario que ha estat el comissari de l’exposició, llueix el seu fer amb una distribució aparellada de les obres que no tan sols comporta la magnificència del brillantíssim treball del fotògraf creedor, al que se’l veu gaudir intensament en la multiplicitat de la seva aposta, ans també, el que és potser més important, com ho és la mirada del treball del creador , que a voltes tan sols s’indueix en la flamarada  òptica que  és plasma en la sempre  brillant acció amb la que Lluc Queralt remata la feina.

No és aquesta una exposició fotogràfica al ús, ni tan sòls és una exposició de retrats com les habituals. És al meu entendre una analítica diseccional de la personalitat dels artistes fotografiats, mitjançant  la complicitat sàvia d’un altre artista , aquest amb càmera fotogràfica, capaç de diseccionar la personalitat de l’artista subjecte, amb tan sols una fotografia amb la que és capaç de mostrar amb total perfecció el que guarda l’artista en la seva ànima i que després mostrarà al públic amb  les seves obres.


Fotos de Neus Segrià i Alfons Borrell

Aquesta exposició de Lluc Queralt no és tan sols una exposició de magnífiques fotografies, realitzades de forma tradicional, ans és a demés, la demostració de la captació humana  del fer artístic , sabent-ne que sempre és fruit de la ment, els ulls i les mans dels artistes.

Interesantíssima exposició , aquesta de Lluc Queralt, que recomano intensament, en una visita que no ha de ser tan sols visual, ans ha  de realitzar-se comprenent alhora l’artista retratat que  assoleix el privilegi de convertir-se en el real protagonista de la mostra.


Fotos de Maite Caramés i Anna Ill

Felicitats a l’autor, al comissari per la seva brillant tasca  generadora de la visita i als artistes participants com a subjectes , que esdevenen en protagonistes per la capacitat creativa d’aquets copsador dels interiors personals,  que és el fotògraf Lluc Queralt

 

Lluc Queralt. Complicitats

Ajuntament Vell de Calella

Del 22 de juny al 23 de juliol de 2023