dimecres, de juny 21, 2023

NANI MARQUINA DISSENYADORA DEL CÀNTIR D’ARGENTONA 2023

 



Ahir al matí, a la seu del Museu del Càntir d'Argentona va ser presentat el càntir de l’any 2023 que es posarà a la venda en la Fira Argillà que se celebrarà el 7,8 i 9 de juliol a la població d’Argentona. El càntir ha estat creat per la dissenyadora barcelonina Nani Marquina que s’ha expressat amb ell.

Diu l’autora :”Tinc un gran respecte per l’artesania popular, per això redissenyar un càntir ha estat un repte per a mi. L’artesania és funcionalitat, senzillesa i alhora estètica; una mostra  de sinceritat. He buscat l’essència de la bellesa en allò natural i matèric. L’aigua, la terra i les mans de l’home han fet possible allò que sempre busco: la bellesa de la imperfecció”.



Nani Marquina és filla del famós i reconegut dissenyador industrial Rafael Marquina creador de la famosa setrillera anti goteig. Ha guanyat una reconeguda fama internacional com dissenyadora tèxtil , especialista especialment amb catifes.



Ara ha acceptat el repte que li proposa el Museu del Càntir i ha presentat la seva peça original, relacionada amb un càntir de barca, per la seva forma més de caire pla que l’ha adornat amb un envernissat tàctil de color negrós que li dona personalitat pròpia , alhora que ennobleix la peça en si mateixa.



Un broc gros, convertit en una simple circumferència amb un pitorro per beure elegant, que dona continuïtats a la nansa i marca un ritme càlid i sensual que s’agraeix. Un càntir simple i en teoria senzill, però ple de matisos que estic segur serà un èxit de vendes en la propera fira Argilla i en la continuació amb la festa major d’Argentona i la venda permanent en el Museu argentoní.

Felicitats doncs a l’autora i al Museu del Càntir d’Argentona.