diumenge, de febrer 11, 2024

ELS CAMINS D’UNA FORMA. GOLLY RECTORET

 


Després de la col·lectiva de Nadal retorna a l’activitat expositiva la  Destil·leria i ho fa presentant  la mostra de ceràmica de Golly Rectoret, autora mataronina que malgrat la seva afecció a aquesta tècnica, mai havia realitzat una mostra individual.

Encara que aquesta és la seva primera exposició, no podem pas considerar a Rectoret om una artista nova o debutant, ja que és molta la seva experiència creativa, encara que sols hagi estat present en mostres col·lectives. És per això que aquesta és una exposició diferent  ja que es tracta d’una artista debutant que ne realitat no debuta.


I tota l’experiència prèvia se li nota , i molt, tant en l’aspecte individual dels seus treball, com en la part expositiva, pròpiament dita, que està resolta amb habilitat i un alt gust expositiu.



En el treball que ara presenta l’autora, existeixen dues parts ben diferenciades. Per un costat ens trobem amb el seguit de treballs protagonitzats per un “esser”  que esdevé humanoide  en el seguit de conjunts que composa, en els que confegeix una història imaginada  de la que n’és protagonista. Uns treballs destrament creats i treballats amb destresa i elegància que criden l’atenció de l’espectador que de manera natural  es sent representat per les seves “vivències.”.


L’altre part son peces més individualitzades en que el protagonisme esdevé en diversos objectes i/o amb treballs que semblen previs a la confecció general de la decisió d’atorgar protagonisme a la baula capaç de generar tot l’enrenou.



Si a més hi afegim l’elegància en la presentació, l’acurat dels treballs i l’atracció que generen, haurem de convenir que ens trobem davant una interessant mostra capaç de generar un diàleg visual enter un ideari plàstic i la mirada individual de l’espectador quan el rep. Un diàleg efectiu entre artista i espectador que surt satisfet d’allò que veu i que alhora el captiva , entrant a la perfecció en el sentit veritable que ha de mantenir sempre l’art.

Una interessant exposició que sense assolir el nivell d’excel·lència, captiva a l’espectador i aconsegueix plenament la comunicació.

Aconsellem la seva visita.    

 

Els camins d’una forma. Golly Rectoret

Del 3 de febrer al 5 de març de 2024

La Destil·leria. Mataró