dimarts, de maig 21, 2024

JAVIER MARISCAL REALITZA EL CARTELL D’ARGILLÀ.



El passat diumenge , dia dels Museus, el Museu del Càntir d’Argentona va presentar públicament el cartell de la propera festa Argillà ,a celebrar la primera setmana de juliol. Un cartell que enguany, porta la mateixa signatura de qui realitza el càntir de l’any, és a dir, Javier Mariscal.

Si fa uns dies era presentat el cartell de Les Santes , realitzat en teoria per Mohamed L'Ghacham , i diem en teoria ja que la seva obra primigenia, pintada en la mitjera d’una casa de l’Avda del Perú de Mataró, ha estat modificada en el disseny del cartell original, realitzat per l’estudi Punts Volats de Joan Jubany i Xevi Riera, donant com a resultat final una obra impersonal, freda i en la que no s’observa bé el treball de l’artista a qui es va encarregar, l’obra , a Argentona han estat més tradicionals en la seva innovació, i han trencat el concurs que servia habitualment per triar la imatge de la festa, i han fet aposta valenta , demanant al propi autor del càntir de l’any,  Javier Mariscal, que realitzés el disseny del cartell que l’havia d’anunciar.

I si del càntir de l’any 2024 , el 74 de la col·lecció, no en podem parlar ja que encara no ha estat presentat públicament, si que ho podem fer del cartell que de manera brillant inaugura una nova època, i el que és més important . ho fa amb nota amb un cartell modern, agosarat, atrevit i molt personal , en el que la mà de Mariscal , el seu autor, s’hi veu ben present.

Amb l’ús d’un color accentuat i variat,  Mariscal ha confegit com una parada de càntirs, en els que s’hi troben els fets per grans artistes i dissenyadors els anys anteriors, i també el seu, al costat d’altres diversos , convertits en petites peces d’un puzle en tres dimensions  en la que càntirs juganers ens conviden a una festa, la seva , que es celebra a Argentona.

Un cartell d’autor, ben personal i identificatiu , que convida amb força, enginy i alegria a la Fira Argillà d’ Argentona, a la que hem de felicitar per l’encert en la tria  i per acceptar el nou repte de que l’any vinent, 75 aniversari , hagin d’encertar de nou,  amb el nom de l’autor del càntir i del cartell de la fira on es presenta. Un repte que  omple d’il·lusió als organitzadors, i del que n’estic convençut en sortiran amplament airosos.

Felicitats