dimarts, de febrer 03, 2009

No és gens habitual obrir el diari de bon mati i trobar-se la foto en color de l'obra d’un artista de Mataró, i menys en un article signat per Ignacio Vidal-Folch , i en un diari de tant prestigi com "El País"



La foto que és aquesta que reprodueixo i que és un col·lage de visions apocalíptiques , visions de “marcianitus” ( Vidal-Folch dixit ) i dones nues ( foto shop de la Brigitte Bardot inclosa) correspon a una de les obres que el mataroní Joan Gelabert presenta en l’exposició de títol “Visión Remota” a la barcelonina Galeria “La Rosa del Vietnam” (Peu de la Creu 21) , la galeria en la que exposa i que manté el record del mític Ocaña.

Però qui és Joan Gelabert , ja que a bon segur pocs el coneixeran pel nom però si ho faran pel seu posat ja que es tracta del “friqui” ( i no entraré en discussions semàntiques de quina és la correcta ortografia de la paraula ) autoanomenat Dalí Jr , “artista” divers , músic diferent ( Berberecho Blues) i capaç de presentar obres en les que naus espacials addueixen la Torre Eiffel, el Crist de Velázquez , o destrueixen París.

Aquest entranyable personatge ha assolit avui un nivell que ja voldrien molts dels artistes mataronins consagrats , encara que òbviament d’una altra manera. Però ara, famós, reconegut i amb un plantejament artístic d’una digna contemporaneïtat sols manca que l’IMAC li organitzi una exposició.

Penso que seria un fet, si més no de coherència.

5326 FHX


Quan puc sortir d’hora del treball arribo a la ciutat amb el C2 de l’Empresa Casas que coincideix en horari amb la sortida dels escolars del GEM. Quasi cada dia hi ha problemes al giratori Carles Padrós / Avila per que l’autobús pugui circular amb normalitat , degut al bon nombre de cotxes mal aparcats.
Tot aquell voltant està ple de vehicles en doble fila que impedeixen el pas de l’autobús però en general amb solució ràpida , sortida del vehicle per donar la volta o alguna que altra maniobra per part del bus.
Però hi ha dies com avui en que conductors desaprensius / ciutadans incivics com el propietari d’un Nissan tot terreny negre , amb la matrícula que encapçala aquest comentari , que amb tota la barra del mon deixen el vehicle mal aparcat , no responen a cap senyal acústica i xino-xano apareixen després de quasi deu minuts , després de fer perdre el temps al passatgers , i a tota la cadena dels propers viatges , obligar a fer maniobres al conductor fins als punt d’haver rascat el vehicles amb les defenses del giratori, muntar una corrua de nassos, i a més a més tenir la pocavergonya d’encarar-se amb exabruptes varis amb qui veu prenen nota de la matrícula , per acabar amenaçant-lo amb un clarivident “vigila que m’he quedat amb la teva cara” .

És obvi que no vull , ni pretenc , que se’l multi. Sols li desitjo que ben aviat li succeeixi justament el mateix que avui ell ha provocat, però si que caldria més cura per part de la policia local. Al guàrdia que està establert , com pertoca , en la sortida de l’escola , tant li costaria fer ullada a la cantonada , al menys després del les botzinades de rigor , per permetre el pas del transport públic ?.

Que organitzar aquell entorn , força ampla per cert , no és tan difícil , i més quan a 30 metres hi ha l’aparcament lliure del triangle de Molins.

Com que espero poder seguir viatjant a aquesta hora , tindrem ocasió de comentar l’obligada millora.