dimecres, de juny 17, 2009

DE ANTONIO. DUBAI

Fa ben poc parlàvem en un post de les presències internacionals d’artistes mataronins i comentàvem la mostra prevista per De Antonio a la Galeria 76 del Dubai Internacional Center, amb inauguració el passat dia 13. Ara ja en puc donar notícies de primera mà amb l’afegitó d’un parell de fotografies de la mateixa.

Per el que sembla ser la mostra està tenint un èxit important. El cert és que de la presentació s’encarregà l’ambaixador d’Espanya als Emirats Àrabs , el que es indicatiu de la bona complicitat que De Antonio ha obtingut en el que podríem dir entorn occidental del país.

Per altra part aquesta exposició ha estat notícia a “Canvas” , la revista més important del Golf Pèrsic i també als diaris The National i Gulf News , tot mentre s’espera a demà , que és quan apareixerà la crítica de pes a la revista “Time Out”.

Segons sembla l’exposició ha sorprès per la valentia i agosarament del tractament de la figura , en una forma gens habitual al que s’estila per la zona de pensament i actituds absolutament islàmics. Una zona en la que predominen els conceptes més antagònics , o el clàssic més absolut o l’abstracte més emergent, tot en un país que està esclatant i obrint-se al mon , el que el fa pol d’atracció cultural de primera línia.

Una exposició i una cultura artística ben diferent i de la que serà molt interessant parlar-ne amb el protagonista , que retorna a començaments de Juliol.

Un retorn que esperem i desitgem vingui acompanyat del bon gust que li hagi provocat l’èxit d’aquesta exposició.