dilluns, d’octubre 09, 2023

MARIO FERRARI EXPOSA A LA CÚPULA


La Cúpula és un espai expositiu que es troba a la part alta del carrer  de Sant Francesc d’Assis, justament al nº 14, i que des de la passada temporada a més de la seva funció professional de centre de tatuatge, ocupa l’ample espai d’entrada com a espai d’art.

Hem parlat algunes vegades d’ells i de les seves exposicions i ara ho tornem a fer doncs comencen nova temporada tot presentant el treball del veterà artista argentí Mario Ferrari. Un artista actualment afincat a la ciutat i que ara es presenta de manera oficial amb aquesta exposició .



Ferrari és un veterà artista argentí amb un amplíssim currículum expositiu que debuta ara oficialment a la nostre ciutat amb aquesta exposició en la evidencia el seu domini tècnic i mental, amb  un art de difícil definició  ja que malgrat vorejar a voltes amb el surrealisme, en altres sembla allunyar-s’hi, però defugint sempre del pur realisme i amb un treball que obliga sempre a l’espectador a una segona lectura.



Com bona part dels artistes argentins  del seu temps i tarannà, manté una potent base tècnica que malgrat ser força diferent a l’habitual del nostre país, és l’eina perfecta per aconseguir la lectura que pretén de l’espectador que és obligat a endinsar-se en l’imaginari que ens presenta i en el que ens vol introduir.

Vaixells i cadires , sols o aparellats entre si, son els elements que dominen en aquesta exposició que ens ha sorprès, obligant-nos a una mirada més profunda de la que esperàvem en el moment d’entrar i que en el meu cas ens ha portat a  Raul Capitani, Sabillon i altres artistes que van dominar aquesta estilística fa ja molt de temps per la nostra ciutat.



D’entre totes les seves obres jo amb quedo amb la que encapçala aquest escrit i que no es troba penjada a l’exposició , ja que es troba en una carpeta plena d’altres obres , totes elles de qualitat. He escollit aquesta ja que la trobo intensa en intencionalitat i alhora plena de matisos i segones lectures amb les que agafa protagonisme el recorregut vital de l’artista i alhora el del espectador.



Altament interessants son també, les seves obres amb el protagonisme de les cadires que obliguen a la reflexió que depassa el límit pictòric de les mateixes per endinsar-se per camins d’una lectura interior, que obliga a depassar el vist per endinsar-se en el missatge que pretén transmetre l’autor.



Una exposició que ens ha sorprès positivament, i no pas per la tècnica i forma, que en certa manera sembla correspondre a altres èpoques i que està una mica desfasada de la realitat de l’art actual, sinó per la potència del missatge que intenta trametre aquest veterà artista argentí que ara conviu i treballa a la nostra ciutat. Serà interessant veure el seu canvi , si és que existeix, amb el pas del temps i els nous flaires personals que copsarà en el nostre entorn.

 

Mario Ferrari. Exposició Monografica

Del 30 de setembre al 2 de novembre de 2023

La Cúpula. Art Gallery. Mataró