dimarts, de juliol 10, 2018

Miquel Àngel FAIDELLA





Avui m’arriba la notícia de la mort de Miquel Àngel Faidella. Ja fa anys que coneixíem la seva malaltia però el cert és que la seva mort ha estat per a mi una sorpresa total ja que no era conscient del tot de la gravetat del seu estat.

És sens dubte una pèrdua molt important per l’art local. Ho és ja que massa vegades creiem que son els artistes els grans protagonistes de l’activitat artística local. I certament ho son , però ho son gràcies a la intervenció de gent com els galeristes o com les associacions i els ens que organitzen les exposicions, que preparen i greixen les maquinaries per que l’artista es pugui lluir.

En Miquel Àngel ha estat un d’aquests imprescindibles protagonistes secundaris. La seva tasca al Sant Lluc en el disseny de tantes coses, com per ex. tota la part gràfica de la Biennal,   i la seva feina incansable en la difusió de les activitats de l’entitat , han estat fonamentals per el seu èxit.

I òbviament no cal oblidar-se de la seva vesant artística de dissenyador gràfic en la “fabricació” de tantes i tantes obres editorials relacionades amb l’art i amb l’artístic. Un espai en el que  trobà punt d’expressió del seu innat talent creatiu i artístic.

En Miquel Àngel és d’aquella gent , que massa vegades queda amagada lluny dels focus i que sols es troba a faltar quan ja no hi son , per que la magnitud i la importància del seu fer s’evidencia en l’absència.

Vagi des d’aquí el meu condol per l’Isabel i per el seus fills , i com no per la família del Sant Lluc i de l’art mataroní. Tot lamentant que ens haguem quedat sense el temps per aclarir les petiteses dels malentesos que ens havien allunyat.
L’ambient artístic mataroní avui és més pobre després de la teva desaparició Miquel Àngel.

Que la terra et sigui lleu. Et recordarem.

(fotografia extreta de la xarxa)