dimecres, de setembre 12, 2018

MARÍA CUSACHS. ATMÒSFERA




No fa encara un any que Maria Cusachs presentava el seu fer al Museu del Càntir d’Argentona amb una exposició de títol “Superfícies” quan repeteix experiència ara a l’espai capgròs i la mostra “Atmosfera”. No erraríem poc ni mica, si les reflexions que vàrem publicar en aquella exposició les repetíssim fil per randa per comentar aquesta nova. I és així ja que Maria Cusachs segueix en el seu camí, amb una evolució lenta i sincera ,mantenint del tot els seus projectes i ideals.



A la Maria Cusachs, li agrada la pintura i desitja mimetitzar-se amb ella. La vol protagonista i deixa que s’escampi amb llibertat per damunt els seus taulers, com buscant escapatòries a unes estructures interiors que basteixen  els seus treballs.

Tot amb uns plantejaments que volgudament cerquen l’estètica sense embuts ni vergonya , defugint aquesta estúpida moda que es practica en la contemporaneïtat, i molt recolzada des de la docència, en la necessitat a la renúncia pictòrica i especialment a la bellesa per aconseguir una obra vital i actual.



Deturar-se davant cada obra de les presentades per Maria Cusachs és un immens plaer, ja sigui en el goig de l’ofici i la ductilitat del seu treball tècnic, com especialment per la seductora i rítmica sensibilitat que un veu proper a la música de Mozart o Schumann. Una sensibilitat generadora de múltiples visions, vivències i conseqüentment sensacions íntimes i personals.   

Amb una abstracció d’un clar rerefons figuratiu, Cusachs escriu ara a l’espai Cap Gròs un nou capítol del seu caminar, aquest que fa de la pintura el seu eix, i de les emocions el seu futur. Cal visitar-la



Maria Cusachs

 Espai Cap Gròs
.Setembre 2018