dilluns, d’abril 22, 2019

SALA D’EXPOSICIONS D’APARELLADORS. 10 ANYS



Fa ja 10 anys que l’Associació sant Lluc va tenir la gran pensada de pactar amb el Col·legi d’Aparelladors , Arquitectes tècnics i enginyers d’edificació, l’aprofitament de l’espai expositiu que es troba als baixos de l’edifici que acull el Col·legi  a la plaça Xammar de Mataró.

Una sala que amb alguns problemes com ho pugui ser algun d’il·luminació i principalment la intensitat explicativa i cromàtica de la moqueta que ocupa el terra de l’espai, gaudeix d’un munt de qualitats que han estat abastament aprofitdes tant per l’Associació per fer una programació permanent, com per els artistes que en al més gran varietat d’estils, conceptes, tècniques i tendències l’han anat ocupant durant auest deu anys.

Ara ,en celebrar-se l’aniversari la gent del Sant Lluc ha tingut de nou una bona pensada com ho és realitzar una col·lectiva amb les obres que els artistes han deixat en certa manera com a   contrapartida per la cessió de l’espai. Una exposició amb un resultat qualitatiu interessant i que mereix varies reflexions.

La primera es la de la bona feina feta en aquests deus anys per l’Associació, amb un nivell qualitatiu important, que encara que ha davallat en els últims anys, segueix essent notable , amb algunes excepcions, i que ha convertit a l’espai d’Aparelladors en element de referència a la ciutat.

La segona està en la generositat dels artistes , donant uns obres en certa manera significatives. No unes obres qualsevols, de racó de magatzem, i sí en canvi en el desig de permanència i significació de la seva vàlua. Unes obres que permeten en la seva exposició global veure la seva vàlua i alhora en aquells que exposaren els primers anys, copsar la seva evolució al respecte de la seva realitat artística actual.

I finalment observar que el fons actual del CAATEEB és a bon segur el millor fons d’art actual existent a Mataró, a on sembla ser que diuen que també  hi ha un fons d’art municipal però que mai ha estat ensenyat ni exposat ni documentat públicament, i per tant ningú sap de la seva vàlua.
La varietat i eclecticisme de les exposicions, i la presència abundat d’artistes locals, permet , a través del mateix, veure el nivell, la realitat, el passat proper i el present recent de bons part de la realitat artística local. Un fons que hauria de fer reflexionar  a la Cultura Oficial al respecte de la imperiosa necessitat de l’existència d’una pinacoteca local pública en els espais museístics locals.

Una exposició , aquesta del 10 aniversari del CAATEEB que esdevé d’obligada visita per fer record i memòria del que ha estat la vida expositiva de la ciutat, alhora que de gaudir d’interesants obres d’artistes de tota mena, en especial dels mataronins tan esquerps massas vegades en mostrar-se en el seu entorn més proper.