dijous, de novembre 02, 2023

“INTRAMUROS”. LA DESTIL·LERIA

 

Obra de Raimo Gali


Com de fa ja unes temporades “La destil·leria” en començar la temporada obre les seves estances per realitzar una jove exposició que va dirigida per Alberto Romero Gil.Aquest any canvia l’apel·latiu de “Tarannàs” per aquesta “Intramuros” en la que presenta diversos alumnes de Belles Arts per que mostrin el seu bon fer al públic en general.

Els resultats dels anys anteriors sense ser espectaculars eren el suficientment vàlids per presentar pel general, obres que no entraven en una programàtica habitual però amb una bona resolució tècnica i plàstica, ja que la gran majoria estaven realitzades per artistes professionals.

Ot Prieto


Paula Machota


Avui canvia el programa i amb “Intramuros” ens presenta a sis autors estudiants del darrer curs de Belles Arts ( Silvia Ayala, Toni Esposito, Raimo Gali, Akane Ibañez, Paula Machota I Ot Prieto) que , segons l’escrit de presentació i la signatura de Silvia Ayala, una de les autores de l’exposició , proposa” un acostament, mitjançant el llenguatge pictòric, als discursos i inquietuds que sorgeixen entre les parets que ens convergeixen. Convida a la contemplació i al qüestionament de la quotidianitat a través d’un recorregut entre els que habitem, on fem vida”.

Un bon plantejament que no s’assoleix i del que es queda enormement curt, ja que amb els sis protagonistes sols s’arriba a la desena d’obres presentades, amb una majoria de mides molt reduïdes, que queden perdudes com volant en solitud entre la buidor generalitzada de l’espai expositiu.

Akane Ibañez


Raimo Gali


D’entre ells cal destacar el treball de Raimo Gali, que presenta una peça de mides correctes , en la que presenta un espai íntim,  una habitació, a bon segur la seva, destrament explicitada amb el llit i un seguit d’apunts artístics a la paret. Una peça intimista que serveix d’excel·lent tarja de presentació, mostrant-lo com el millor del grup, però amb un preu de venda ( 1000 euros  + iva ) absolutament desproporcionat i inacceptable per a una obra d’un estudiant de Belles Arts .

La resta es mou amb un cert enginy en el que fa, però sense establir els mitjans de connexió amb l’espectador que resta desconnectat en la buidor de la sala, el que demostra que fer una exposició és molt més que penjar quatre obres a la paret, que és precís un enllaç entre les mateixes, que superi el fet accidental de la coincidència, en aquest cas,  de curs acadèmic.

Silvia Ayala


Toni Esposito


Una exposició en que deixa clar la necessitat que hi ha a Belles Arts de situar als creadors, no en núvol d’autosuficiència i sí en la dura realitat de l’art d’avui mateix, per poder situar-los com a creedors artístics i no ser simplement “especies” rares que intenten expressar-se amb la plàstica, encara no apresa, com si ja fossin uns professionals absoluts.

 

Intramuros. La Destil.leria

S. Ayala, T. Esposito, R. Gali, A. Ibañez, P. Machota i Ot Prieto

Del 21 d'Octubre al 14 de Novembre de 2023