diumenge, de juliol 16, 2006

NOTICIES POSITIVES ( A CONCRETAR)

Després d’una setmana més que intensa per raons de treball , acabada amb un festival el divendres d’aquells als que assistim els pares ja que un/una dels protagonistes és el nostre fill/a , i del que sortim amb una certa vergonya aliena, això sí, tenint sort que el nostre fill/a ha estat la millor i ho ha fet digerible , quedava un dissabte treballant i un diumenge del Carme per fer vida de família, amb el corresponent bany per intentar mitigar el calor etc.
Ara , abans d’anar a dormir un repàs de noticies i blogs , per quedar-me amb dues noticies , una ja confirmada i l’altra no, que crec del tot positives.

VISITES TURÍSTIQUES

Per un costat el fet d’aquesta posta en marxa de serveis d’autoguies turístiques per recórrer els principals indrets de la ciutat i l’establiment de la corresponent senyalització, actuacions organitzades per l’IMPEM.
No és que sigui res de l’altra món, com tampoc ho és el que podem mostrar, i més si tenim en compte que la joia de la corona (La Capella del Dolors) sols es pot visitar en moments molt concrets, però és una manera de conèixer i revitalitzar els nostres petits tresorets. I dic conèixer ja que és un servei que no sols ha de servir pels teòrics turistes que s’hagin perdut a la ciutat. Ha de servir també, i molt, als ciutadans de peu que tan desconeixem els nostres més propers verals.

Ara no, que fa molta calor, però per setembre no dubtin que protagonitzaré l’experiència i en podrem parlar. Espero però que sigui millor que la visita a Ca l’Arenas a tres euros. Una desena de persones en protagonitzà la primera experiència justa el dimarts després de la inauguració, i el resultat, per llogar-hi cadires. Espero que millori amb el temps.

I per cert, com és que Cultura no hi pinta res en tot aquest assumpte?.

FONS CATALÀ ROCA

M’arriben notícies de la possibilitat de que Mataró sigui dipositari del Fons fotogràfic de Català Roca. Només pensar-ho ja faig ullets , ja que aquesta si que és una notícia de primer nivell en l’apartat artístic i cultural.
Sembla que les negociacions estan avançades i que podria ser realitat ben aviat . Si és així , tot el que de malament ha fet Cultura , que és molt, quedaria en un segon terme ja que el balanç esdevindria positiu, tal és la vàlua del fons d’aquest gran artista.

Per l’altra cantó però em diuen que es dipositaria a la Nau Gaudí i segueixo sense entendre, i dic segueixo, ja que destinar la nau Gaudi a noves tecnologies és un contrasentit absolut , ja que serà desmillorar l’entorn . Espero i desitjo que quan s’acabi la Nau Gaudi, que penso serà abans que la Sagrada Família , hi haurà un altra projecte més engrescador que l’actual.
Però sigui com sigui i a on sigui, el Fons Català Roca ha de ser una aposta de totes totes , per el be de la Ciutat.

I a més a mi em farà una certa gràcia. Fa a prop de vint anys uns bons amics varen acostar-se a casa per proposar-me escriure un llibre sobre l’Art a Mataró. Pretenien vendre l’idea a l’Ajuntament o a la Caixa Laietana, com un llibre obsequi. No va haver-hi sort i la idea no es va dur a terme. Els amics eren Jaume Graupera com a promotor i Martí Català , fill de Català Roca, que seria el responsable fotogràfic.
Les voltes que dona la vida.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

ÉS UNA VERGONYA COBRAR 3 EUROS PER L´EXPLICACIÓ QUE ÉS FA DE LES DIFERENTS SALES DE CA L´ARENAS

Anònim ha dit...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it » » »

Anònim ha dit...

Very cool design! Useful information. Go on! Stand ringtone acura cl s black butts Men looking for fat women Swingers club upskirt banging white ass Interior design resume sample Discount imitrex Strippers giving blowjobs Women like drinking pee Impact of divorce on society ass Breast cancer awareness malaysia perfumes clearance 1961 cadillac convertable