dissabte, de juny 26, 2010

ENVELAT



Aquesta setmana hem rebut la grata noticia de que s’ha instal•lat una carpa envelat per a tal de cobrir les restes arqueològiques de Torre Llauder. Una noticia de fa molt de temps esperada ja que hom sabia el grau de degradació que estava patint el jaciment exposat a tota mena d’inclemències meteorològiques. Una protecció que es demanava de ja feia anys , i quan diem anys no ens referim a un parell o tres i si a diversos governs , però com que a Mataró gastar-se diners en el tema cultural, - sempre i quan no siguin Santes -, està molt mal vist , no es trobava mai ni el moment ni la partida , ni en els millors temps de bonança econòmica.

Ara , aprofitant els plans Zapatero s’ha pogut realitzar la inversió que s’ha explicitat en una carpa / envelat / tendal que cobreix els mosaics en un superfície de 465 m2 , amb 14 punts d’ancoratge sobre el terreny i un pal masteler que suporta tot el conjunt aixecat a la part central i amb una alçada de gairebé 8 metres. Una actuació de la que ens felicitem , i per la part que li toca també o fem a l’IMAC , encara que resta la part més important com ho serà la restauració dels mosaics , especialment en el que pertoca a l’eliminació del formigó que es va emprar com a consolidant allà els anys 80 i ara ha quedat demostrat que és del tot inconvenient.

Una actuació emmarcada en el Pla director del jaciment arqueològic tal i com està perfectament explicat en la notícia que podeu trobar al weeb municipal. Una notícia que es nota redactada per professionals del tema ( tal i com ha de ser ) amb el que hom ens assabentem de la realitat. Una notícia que és la cara d’aquella creu que era la setmana passada la notícia en referència a Rovira Brull que òbviament no ha estat rectificada ( I així queda en xarxa amb el perill que comporta tan nefasta explicació de les capacitats creatives de l’artista ).

Però com que a l’IMAC sembla impossible que les coses funcionin com cal , la notícia de que el cost de les obres ha estat de 198.360 euros, que és una mica més de 33 milions de les antigues pessetes , ens ha deixat una mica bocabadats , ja que home està bé l’envelat , encara que no és ni de bon tros “un treball d’enginyeria complex” com deia Penedès , però per tenir el cost d’un piset petitet , potser sembla una mica exagerat.

Per això el millor ha estat tafanejar el weeb www.arquitecturatextil.com , empresa de Montmeló que és la proveïdora del mateix i passejar-se per algunes de les imatges d’altres “actuacions” fetes per ells mateixos i de les que us deixem un parell d’exemples.

Vistos els mateixos , que son ben parells al de Torre Llauder , i vistos els seus usos , difícil es pensar cost semblant per aquestos projectes.


És per això que ens agradaria que l’IMAC fos explícit , i expliqués de manera clara i detallada el cost del projecte , per què el cert és que l’elevat preu del mateix deixa un ferum que caldria eliminar, fet que sols s’aconseguirà amb les degudes explicacions.

De nou vagi dons la nostra demanda de TRANSPARÈNCIA A L’IMAC , l’ens més opac de tot l’organigrama municipal.
Volem aquestes explicacions , les del cas Anson , dels concursos de Can Xalant i de la plaça de tècnica de cultura , del cas Rovira Brull i la suspensió de l’exposició prevista. Volem saber els membres que varen escollir el cartell de Santes ( amb acta real i no com l’any anterior quan es falsificà la mateixa i no va aparèixer la renúncia i les causes de la mateixa , de l’artista Nefer ).

Volem i exigim saber-ho tot . Fins que no sigui així no existeix treva .
Per això

VOLEM TRANSPARÈNCIA A L’IMAC.
PENEDÈS I PERA , DIMISSIÓ