dijous, de desembre 16, 2010

DE WEBS I PORTALS



Els que segueixen aquest blog saben abastament que de fa uns quants dies , si no a diari si ben sovint, que el
post s’acaba amb una reclamació que dura i dura fins que cansat de que ningú en faci cas, va morint lentament , que és el que sempre pretenen els que manen en aquest i altres indrets , que la gent ens cansem de queixar-nos i esdevinguem mesells a sota el seu poder.

Una de les queixes que més sovintejo és al respecte de les web públiques. Ja sé que els artistes encara son pitjors en això d’actualitzar els seus espais a la xarxa i no entenen encara la gran majoria de la importància de les mateixes les deixen esllanguides i del tot desfasades. Però l’artista s’ho juga ell mateix , però és lamentable que les institucions públiques , i en especial les de Mataró, que tan paveros es posen quan es parla de que és la gran ciutat 2.0 , que quasi tot està en xarxa i que mitjançant això es poden fer tantes i tantes coses , és lamentable que en el tema cultural tinguin la xarxa tan abandonada , o millor dit, tant abandonada en allò que no els interessa.

Fer passejada avui mateix per el web municipal , ens trobem amb l’agradable sorpresa d’un nou enllaç amb la Casa Capell que dona pas a una ben estructurada web. Tenint en compte que la casa Capell s’inaugura demà, res més que felicitar a la regidoria que pertoqui per la seva eficiència.
Una eficiència que a Cultura existeix sols a glops interessats. Així en la mateixa ha aparegut un enllaç corresponent a la temporada estable de Teatre i dansa que ens permet una acurada informació de la temporada i de les obres que en la mateixa es representaran. Magnífic, justament tal com ha de ser.

Potser per això encara entenem menys la desídia envers la informació de les arts plàstiques. No cal ni repetir la lamentable actuació amb el tema de la Col•lecció Bassat i la Nau Gaudí, però és que en altres punts la situació és simplement vergonyosa. A Ca l’Arenas segueix informant de la temporada passada i a l’Espai f i Can Palauet consta que no hi ha activitat expositiva.

Davant d’això , em vol dir algú a qui s’ha d’exigir responsabilitats i que les exerceixi ?. Estaria bé que per una vegada algú donés la cara.

MARESME.CAT



Però es veu que això del desideràtum en els web és cosa general en l’administració més propera. Llegíem que el Consell Comarcal ha llençat un portal de notícies “Maresme.cat” per aglutinar tota la informació comarcal en els seus més diversos àmbits.
La notícia em va complaure molt ja que moltes han estat les vegades en que expressat la quasi impossibilitat absoluta de saber el que s’estava fent en el camp artística en l’entorn de la comarca. Saber quines exposicions hi havia en cada poble per així poder actuar en conseqüència en la meva agenda de visites.

Com no, que vaig córrer a fer-ne visita i l’aspecte exterior pinta bé sense res de l’altra món . Entro a cultura , segueixo per arts visuals i , oh meravella! , el que diu és exactament això:

Entre els espais per a les arts visuals més emblemàtics del Maresme tenim: Anquin's, una galeria d'art creada el 1973 i que va ser una de les primeres galeries d'art que es van ubicar fora de Barcelona ciutat. Anquin's es dedica a la pintura catalana del segle XIX i especialment a pintura actual.

Tot magnífic si no fos que no és pas veritat. Anquin's és una magnífica galeria que es troba ni més ni menys que a Reus, encara que tingui una certa vinculació amb l’art mataroní mitjançant els noms de Marta Duran, Albert Alís i Marc Llacuna.

No m’estic de pensar que a bon segur aquest web és el mateix que es pugui haver emprat en altres consells comarcals i que no s’ha eliminat alguna part del contingut dels mateixos. Però si és així , no deixa de ser en certa manera lamentable.
Quan es presenten les coses a la llum pública ha de ser fetes i acabades , encara que sempre manqui alguna cosa per polir. No es pot anar amb tanta pressa i més quan no hi havia exigència prèvia.

Però està clar , el desgavell de les eleccions obliga a accions d’eficàcia ràpida , encara que siguin tan sols embastades.

I ja que hem parlat de queixes valgui avui de nou repetir la nostra cantarella

35 DIES DE COL•LECCIÓ BASSAT A LA NAU GAUDÍ I ÉS INEXISTENT PER EL WEB MUNICIPAL

421 DIES SENSE COL•LOCAR EN LLOC ADIENT L’OBRA DE MARC LLACUNA, GUANYADORA DE LA TORRES GARCÍA