dilluns, de setembre 12, 2011

PER ARREU




Sempre que podem , i en tenim coneixement, fem esment de les exposicions que artistes mataronins van realitzant arreu del país , i més enllà. Aquests dies i de forma casual , coincideix dues exposicions unides per la força del concepte d’allò que n’hem dit poesia visual. Un amb la força i l’enginy de les paraules per damunt de tot ( Josep Manuel Calleja ) , l’altra amb l’enginy de la subversió dels seus objectes ( Agàpit Borràs ). Dues mostres que no hauran de tenir cap altra resultat final que el de l’èxit aclaparador.

Josep Manuel Calleja , inaugurava ahir a la Fundació privada Guillem VIladot (“Lo Pardal”) a Agramunt , la seva cantata "Cantata Viladot” a l’entorn del cicle “L’important és la idea” , estructurada al voltant de la reflexió del poeta: “ La idea , sobretot la idea. La idea per damunt de tot. Cal defensar la idea. Fins i tot morir per la idea”.

Una instal·lació visual  de la que us en podem oferir una imatge , alhora que si en sou més xafarders , us podeu acostar als instants de cultura del TN Comarques d’avui de Lleida (  http://www.tv3.cat/videos/3682790/TN-comarques-Lleida-120920211 )





Igualment avui l’arquitecte mataroní Agàpit Borràs ha inaugurat avui a la sala d’exposicions del Col·legi d’Arquitectes a Barcelona ( allà a la Pça de la Catedral ) la seva exposició “Qui controla els mercats” , en el camí de l’exposició que presentara l’any passat a la sala del Col·legi d’Aparelladors d’aquí Mataró.
Una exposició que romandrà oberta fins el 23 de setembre.


Dues exposicions , dos llenguatges , dos artistes. Una sola i important qualitat i aprofitant l’avinentesa, un mestre de l’especialitat , com és el cas de Josep Manuel Calleja, quasi clandestí a casa nostra i respectat i admirat arreu del món. Per quan una gran retrospectiva?.