dilluns, d’agost 20, 2012

PERSIANES AMUNT






Encara que ja fa uns dies que el despertador sona irritant , per cert,  més aviat que mai degut als serveis reduïts de transport a l’estiu , i em fa evident el retorn a la vida laboral, el cert és que la mandra , i a bon segur la calor, m’han fet obviar el retorn a l’habitud de tot l’any i m’ha fet fugir i recular davant del fet de reiniciar l’activitat d’aquest blog ja que , complidor com intento ser sempre , sé abastament que pujar la persiana comporta una certa obligació autoimposada de mantenir una correcta periodicitat en la publicació dels post.

Però avui dilluns , amb ja un notable augment en la tasca laboral i tot veient que la ciutat comença a recuperar el pols , m’he sentit prou motivat per recuperar el to , i més veient que en aquests dies ja comencen a aparèixer fets d’actualitat que be haurien de merèixer un comentari propi. Això per no parlar d’algunes exposicions properes, i encara vives , que bé mereixen l’oportú comentari.

Tot això sense oblidar el record viu, fresc i encara palpitant, d’unes magnífiques vacances que han servit , potser com mai, per recarregar piles i que ens porten camí d’una nova temporada que s’albira amb poques perspectives i il·lusions. Unes vacances amb les noms de Hopper i Kirchner en l’excel·lència de les seves exposicions . El Monestir de Veruela en el goig del patrimoni ben recuperat. El Museu d’Art Abstracte de Cuenca , orgàsmic fins a no poder més. I en el contrapunt la més que avorrida exposició al voltant dels darrers Rafael.

Un munt de coses a comentar i de les que caldrà parlar amb pausa. Potser per això deixem per demà el primer capítol , mentre que avui presideix , en certa manera poètica i encisadora , aquesta posta de sol , a Monreal del Campo , a les terres de l’Aragó, frontereres quasi amb les terres de Castella (Guadalajara ). Una imatge que la bona amiga ,excel·lent coneixedora d’art i més que excel·lent fotògrafa , Cristina Villa, qualificava com un veritable paisatge amb “aires” d’Urgell.

Que el seu aroma de bellesa i serenor presideixi aquesta nova temporada del blog que avui encetem , tot aixecant persianes.