dimarts, de febrer 13, 2018

MARTA CASAS. DESCOBRINT EL FUTUR




La mataronina Marta Casas omple aquets mes de febrer l’espai capgròs amb una exposició  que és a l’hora confirmació i punt de partida. Confirmació ja que ens presenta l’afermament amb l’estilística per la que fins ara era coneguda, la de la figuració pictòrica, i punt de partida ja que la meitat de la mostra està ocupada per gravats , aquesta nova tècnica que ara comença a conrear.

Sempre s’ha dit que el gravat és com droga dura , que si la proves i t’agrada no ho pots deixar i esdevé quasi una obsessió. Penso que aquest és el cas de Marta Casas, que avui ens ofereix unes formes geomètriques intenses  amb les que juga a la recerca del ritme i el gest que obtenia pictòricament. 
Certament semblen principis prometedors però és evident que encara manca un major domini tècnic , - algunes obres queden el que diríem “brutes” -, i un agosarament en tècniques, tintes i colors, però està clar que acaba d’encetar un camí ben interessant en el que pot progressar i molt.

Per el que pertoca a la pintura , res de nou,  pintura agradable, amable, correcta en el fer però un xic mancada d’intensitat  en el desig i les ganes d’anar un punt més enllà. Bon ús del color, - una de les seves virtuts que ara haurà d’aplicar al gravat-, i definibles perfectament amb el concepte de “correcció”,  quan en l’art sempre és necessari un xic d’incorrecció per donar vida pròpia al treball.

 El que si queda clar s’ha de treballar molt més és el punt intermig en el que juga pictòricament amb els conceptes geomètrics. Uns treballs encara no reeixits i en els que caldrà incidir de manera més reflexiva.


Una exposició , la de Marta Cases , en la que obre la porta a un nou camí que li pot ser molt satisfactori en la realització i en els resultats.