diumenge, de març 14, 2010

JOVES ESCULTORS ( I )

POL CODINA. ESCULTURES 05-09



En aquest cap de setmana han coincidit dues inauguracions d’exposicions de joves escultors en les sales de dos museus de la nostra comarca. Per un costat en Pol Codina ha ocupat l’espai del Monjo aplegant-hi allà tota la seva curta però alhora intensa i profitosa experiència , mentre que el Museu del Càntir presentava els darrers treballs de Ingrid Ventura.

En Pol Codina és malgrat la seva joventut absoluta i també la seva joventut artística un artista ben consolidat. Recolzat en el domini tècnic d’un ofici aprés en les seves dues vessants , és a dir en la teòrica de l’aprenentatge del disseny industrial, i en la pràctica del treball quotidià en la forja familiar, està desenvolupant una carrera artística amb passes mesurades i demostrant en cada cas el tenir un cap del tot moblat i uns afanys artístics en els que vol que tot es desenvolupi quan pertoqui i de la manera que pertoqui.

Ara en Pol Codina aprofita l’especial estructura de l’espai del Monjo per fer recorregut de la seva curta, i alhora intensa carrera artística , fent repassada del seu treball en aquests cinc anys de dedicació professional a l’art escultòric. Així podem anar observant la seva evolució que va des de aquelles espinades vertebrades amb les que ens sorprenia a tots en la seva aparició en el sant Lluc de fa uns anys fins arribar a la força dels seus nusos i maternitats que exploten de manera contundent en el seu camí.



Veiem així l’obligat pas per l’anècdota decorativa , el seu allunyament per trobar la contundència en la simplicitat i podem gaudir d’aquest sentiment sense concessions en els que es mou actualment , amb tanta seguretat com serenor, i acostant-nos a un seguir que es presumeix del tot positiu.

Aquesta exposició es plaent del tot ja que ens permet visionar la carrera de Pol Codina en tota la seva amplitud. Veiem el passat , ens enforteix el present , i el que és més important, ens permet albirar un futur més que prometedor , ja que tota ella regalima de la força d’un ofici , induït a ser aprofitat en el benefici d’una creació artística en la que el concepte apareix senzill i potent , arrecerant en ell una vàlua de primera magnitud que ens ha de deparar grans satisfaccions quan acabi d’explotar del tot.

Pol Codina un artista que mereix de ple dret aquest qualificatiu per la qualitat i potència del seu fer , que no va en res llastrat per la joventut que sortosament atresora. Ho demostra amb una exposició potent , seductora i sensible que ha de fer que tot aquell que no el conegui , apunti el seu nom com una veritable realitat de futur.

Exposició de visita del tot recomanable

POL CODINA. Escultures 05-09
Museu Monjo. Vilassar de Mar.
Març / Abril 2010