divendres, de setembre 22, 2017

SANT LLUC 2018 (I). INAUGURACIÓ




Absolutament lamentable i improcedent el discurs -míting de caire independentista que el Sr. Jordi Surinyach va realitzar a l’acte inaugural de la Col·lectiva sant Lluc d’enguany.

Evidentment que el Sr. Surnyach, com a persona individual té tot el dret d’optar per l’opció política que cregui convenient i fer-ne proselitisme, però evidentment aquell no era ni el lloc ni el moment.

La col·lectiva Sant Lluc és una col·lectiva d’artistes locals amb la més ample varietat d’estils, tendències, qualitats , i absolutament segur que també d’opcions polítiques. Unes opcions personals que s’han guardat per ells i no manifesten en cap de les obres presentades , era obligat per tant  la reciprocitat per part del presentador.

I més encara quan lamentablement l’actuació del Govern de la Generalitat és i ha estat miserable  en el que pertoca a defensa i difusió de la cultura , en especial l’artística com s’ha fet palès una vegada més avui mateix, amb el nou pla de Museus.

Però és clar, el sr. Surinyach no estava allà com a representant de si mateix i sí en representació de la Fundació Iluro, una fundació pública que pertany a tots els mataronins  i molt especialment als impositors de la Caixa Laietana de la que és hereva. per tant com a representant d’una fundació pública de gran àmbit , la seva neutralitat política havia de ser obligada.

Igualment cal recordar que els Patrons de la Fundació no han estat escollits per el poble i sí solament per l’Ajuntament en representació, i per tant es deuen al global de la ciutat i no tan sols a una part, estructurada en el personal.

Havent passat 48 hores i no havent hagut per part de la Fundació cap mena de desvinculació de les paraules del Sr. Surinyach per part de l’entitat, vull demanar i quasi exigir que la Fundació Iluro manifesti públicament el seu sentir al respecte de les paraules del seu representant i esdevingui tal i com s’escau en  representació de la diversitat política de la ciutat.

Per altre part , com a ciutadà i home de l’art i de la cultura de Mataró exigeixo la immediata destitució del Sr. Jordi Surinyach com  patró de la Fundació Iluro per extralimitació de les seves funcions i per un vil aprofitament política partidista del càrrec.