diumenge, de gener 22, 2006

NEGRE , BLANC I YAGO VILAMANYÀ

CONVERSES EN NEGRE

Aquest divendres he estat protagonista secundari en l’entrevista amb públic del Report, efectuada a Perecoll en el magnífic marc de l’Ateneu Caixa Laietana.

Potser està malament que un mateix ho digui però crec que ha estat un acte excel·lent. El treball de la gent del Cap Gros, aconseguint el marc i l’ambient, amb unes increïbles piruletes axocolatades de l’Uño , que passaven d’allò més bé amb el cava del celler Joan Domingo, mentre sonava un magnífic repertori de jazz en viu ,servien per donar to final a una conversa que penso ha estat seguida amb atenció i plaer per el públic, en la que Perecoll ha sabut donar en tot moment el joc que s’esperava, i un ha intentat mantenir la coherència del discurs.

Per les sensacions pròpies i per les felicitacions rebudes, sembla que ens hem sortit prou be, aconseguint un acte cultural rodó amb el que es demostra que quan s’ofereixen ingredients atractius la gent s’hi acosta i els disfruta. Així ho van fer més d’un centenar de persones que omplirem amb escreix la sala, amb presències remarcables de molts artistes i autoritats amb J.A.Barón al davant.

Però com tot sempre amb la petita taca negre que deixa un lleuger mal regust. No hi havia ningú del Patronat Municipal de Cultura. Ni regidor, ni director, ni tècnics, ni.... Que passa allà al carrer Sant Josep. Que si no ho organitza l’ACM és un acte que no val la pena tenir en l’agenda. Dons no, va ser un acte més que interessant i del que en podrien prendre bona nota.


FUMATA BLANCA

És la que crec que es va escampar e divendres tarda, després de la conversa que mantinguérem el Sr. Alcalde, el regidor de Cultura i un mateix a fi i efecte de desencallar el projecte del Fons d’Art per la Casa Arenas.

Després de la mateixa estic convençut que el Fons es durà a terme. I ho estic ja que hi ha dos parts que aniran a mort per ell. Per un costat l’Alcaldia que no es cansa de repetir que no es pot negar a un oferiment tan generós i valuós per la ciutat, i per l’altre els artistes que volen realitzar la cessió i no entenen els entrebancs però estan disposats a superar-los. Front d’això estic convençut que poc hi podrà el poc interès que sembla aportar Cultura en el procés.

De moment i en quinze dies hi haurà una reunió per establir ja els paràmetres en els que començar a treballar en l’aspecte legal de la cessió i per establir els fonaments mínims en que s’ha de produir. Albert Alís, J.M.Codina i Perecoll seran els artistes que representaran al col·lectiu en aquesta negociació que estic convençut serà del tot positiva, i de la que en sortirà una bona col·lecció d’artistes locals , de la que tan mancada està la ciutat.


YAGO VILAMANYÀ


És protagonista avui en “El País” encara que potser molts no se’n hagin adonat. En la pàgina 6 de la secció Catalunya , i en un magnífic article de títol “El laboratorio humano” a l’entorn del barri del “Fondo” de Sta Coloma de Gramenet , que té un 35% d’estrangers de uns 60 païssos, la foto que emmarca l’escrit ens ofereix en primer pla l’escultura d’una dona , realitzada ja fa forces anys per Yago Vilamanyà.
Una escultura amb història ja que Manuela de Madre , en el seu primer acte com alcaldessa , la volia retirar ja que la gent jugava amb la mateixa, - està integrada en la plaça -, i ho va considerar com un acte de degradació envers la dona. Sortosament algú li va treure la dèria del cap, i allà segueix honorant l’espai.

I parlant de "El País", excel·lent el to de la Història d’Art que ofereix a partir d’avui.


DEMÀ

Amb temps i tranquil·litat, parlarem de la Casa Arenas, que el passat dissabte va ser presentada als artistes. De la convocatòria, de l’acte i de la Casa en parlarem largo y tendido , que de tot hi ha per sucar-hi pà.