dimecres, de setembre 25, 2019

ELS “NINS” DE TETEJI





Andreu “Teteji” es un artista polivalent que es mou amb habilitat entre la música i la plàstica, encara que aquesta darrera sembla haver agafat darrerament una primacia, al menys en el que pertoca a la recerca de camps comunicatius.

Teteji , encara que ja ha realitzat algunes exposicions de les que podríem considerar serioses , com a la casa Gòtica a Argentona o a l’espai capgròs, està entre aquest nombrós grup d’artistes que no ha entrar en el circuit de galeries professionals o semi i s’ha de moure exposant en indrets de tota mena, per el que justament es queixa amargament de l’oblit i el nul ajut públic que tenen els artistes que comencen, que en el cas de Mataró és zero, sense cap espai per a poder exposar.




Ara presenta un interessant tastet a la taverna Gatzara a la plaça de l’Ajuntament on segueix movent-se per aquest mon oníric ple des simbolismes i lectures amagades. Aquí, sota la imatge sempre agraïda dels nens, Teteji desgrana la seva visó crítica de la societat en que ens ha tocat viure.




Quan un el va descobrir, el seu llenguatge era mitjançant el collage matèric donant forma i volum a uns treballs que era fàcil referenciar amb les obres multitudinàries de l’Eduard Alcoy. Ara sembla haver-se assentat en una línia més pictòrica , amb un canvi d’artista de capçalera. Ara l’obra d’Ivan Jordà, gran company i amic seu, és la que plana en l’entramat més plàstic i tècnic, mentre que manté en el concepte el desig comunicatiu de la seva fase anterior.




Visualment atractiu, el seu treball crida l’atenció i obliga a cercar lectures més enllà de l’aparença, i a reflexionar al voltant de les més diverses intencions. Ara bé però, cal un treball formal més acurat , és precís cercar una obra més neta, més vaporosa, més individualitzada, tant en l'aspecte visual com en el conceptual A missatge per obra. És en aquesta depuració quan l’autor aconseguirà una resultats més plaents tant en el fons com en la forma i aconseguirà així els objectius que pretén.




Teteji, un artista en formació, però amb prou riquesa interior com per aconseguir uns bons resultats, que com no desitjaria veure aviat.

(Les imatges han estat extretes de les xarxes socials, i no han de correspondre forçosament a l'exposició)