dissabte, de setembre 21, 2019

COL.LECTIVA SANT LLUC 2019. DETALLS



Una passejada tranquil·la i analítica per l’exposició em permet refermar-me en l’opinió exposada en el post anterior, però crec que és interessant fer unes petits puntualitzacions.

En un sentit absolut, en aquesta edició es presenten més obres interessants que en els darrers anys, però aquest augment qualitatiu queda compensat per l’apartat negatiu que també accentua la seva deficiència. Hi ha una part de la sala, zona sala posterior que quasi tota ella és prescindible, amb obres absolutament indignes de ser exposades en una mostra que pretengui ser seriosa.

En la valoració relativa, al respecte del nivell idoni que hauria de presentar una mostra col·lectiva d’aquest tipus , s’observa una data enormement preocupant.
Fa uns quants anys quan va començar el dilema qualitat/ quantitat , va ser bona part del que podríem considerar Top10 de l’art local el que va anar donant l’esquena a la mostra, darrerament ja s’evidenciava la desaparició dels artistes que estaven en el top 20, i ara ja comencen a desaparèixer els artistes del següent nivell, aquells que formen la franja més qualificada dels artistes no professionals, el que fa que la representativitat de la col·lectiva en relació a la realitat creativa local estigui encara més sota mínims. Un fet molt important, i que en el pertinent anàlisi, l’organització hauria de tenir molt en compte.



Anant al tangible de l’exposat, la meva recomanació està en el magnífic recull que presenten Joan Serra i Mia Llauder, els dos ceramistes escollits com artistes convidats en aquesta convocatòria, i com no en la mirada que sempre ha de ser atenta envers els treballs dels alumnes dels batxillerats artístics.












En el que pertoca als artistes participants el repòquer de peces notables de l’exposició son l’aiguafort sobre coure de Cecília Morales “Ciudad imaginaria”, el gravat amb carborúndum i punta seca sobre cartró d’alumini de Teresa Oller “Gir@”, l’oli sobre tela de Tomàs Safont Tria “Napoleó”, la tinta sobre paper de Sussi Vilaseca “Silencis” i la mixta sobre tela de Mònica Vilert “S/T”. Obras que corresponen correlativament a les fotografies .
De la resta, i seguint la postura de numerus cllausus, ens quedem com les trenta peces que han cridat la meva atenció amb l’obra de : Alfano, Almeida, Badosa, Baguena, Borràs, Cabellos, Campaña, Cuscó, Duran, García Domínguez, Gomis, González Viza, Hortós,  Huertos, Jubany, Llin, Lorton, Luis, Martí, Ortega, Parés, Pascutti, Prieto, Rey, Rosell, Schaar, Segura, Serral, Simon, Villa .

 I ara la reflexió és obligada , però cada Sant Lluc que segueix així, és un pas més cap a la seva mort.