dimarts, d’octubre 10, 2006

EXTERNALITZACIÓ

No hi ha dubte que la noticia de l’externalització de part del funcionament de Ca l’Arenas ha estat una gran sorpresa per tothom . Una sorpresa, ja que mentre el concurs de l’Aula de Teatre havia estat abastament comentat i publicitat, d’aquest no se’n havia dit ni mú.

Avui he passejat per la weeb municipal intentant trobar dades sobre el mateix: bases , participants , fallo del jurat , i no he sabut trobar res. Com que és possible que en algun lloc hi siguin , molt em plauria si algú me’n sap donar raó.
L’únic que he trobat està en la convocatòria de la reunió de Patronat del mes de juliol, en que si existeix el punt de la possible aprovació de les bases del concurs. De la resta , res de res, encara que no és d’estranyar, ja que la darrera acta del Patronat que està a disposició és del mes d’Octubre de l’any passat.

En justícia però s’ha d’indicar que en el pla d’usos i serveis de Ca l’Arenas i en seu apartat 8 de personals i serveis , s’especifica que els llocs de treballs que es perfilen amb una triple funció d’atenció als usuaris, de dinamització i de vigilància de l’equipament, seran contractades a empreses externes mitjançant concurs.
Fet semblant es produirà amb els guies-monitors , el personal dels tallers didàctics i el personal que atengui el café-bar.

És a dir que potser el tema no està tant en l’externalització, que ens agradi o no està en el disbauxat pla d’usos que tan mal girbat ha deixat al Centre , com en el fet de la poca publicitat del concurs , de que guanyi una empresa creada quasi ex-professo, i de la ningú vol dir res. Elements tots ells que deixen en la nebulosa del dubte , la veritable netedat del concurs.
I desconfiar del PMC existint prèvies com les de l’adjudicació de Can Xalant , amb tota la legalitat del mon, però alhora amb tot el dirigisme , en un camí lligat i ben lligat, és el més natural del mon.

Potser per això i en be del propi Patronat , de Ca l’Arenas i de la pròpia empresa Antequem S.L. , bo seria que es aparegui tota la informació , en general del concurs i en particular de l’empresa guanyadora , per que el sempre enrarit aire de la Casa rebi al menys una alenada d’aire fresc, i desitgem que net.

Altra cosa és parlar de si aquesta externalització és convenient , possible o obligada.
Però això son figues d’un altra paner, o potser millor dit, d’un altra post.

1 comentari:

Ramon Bassas ha dit...

Aquí ho téns. Jo, que estic subscrit al servei gratuït d'enviament de notícies per correu electrònic, ho vaig rebre.