dimarts, de gener 30, 2007

DUES EXPOSICIONS

ESTÈTICA

Avui Marta Duran inaugura exposició a la barcelonina Galeria Comas ( Pg. Gràcia 114 ). No m’ha estat possible assistir a la inauguració però espero poder veure-la demà. Per el vist en el generós catàleg ens tornem a trobar amb les dues cares de l’artista , per un costat aquesta vessant cada vegada més atrevida per uns camins de concepte abstractiu i per l’altra la presència més figurativa . A priori que em quedo amb la primera , però deixem que la visita marqui el judici definitiu.




ÈTICA

Pere Màrtir Brasó , aquest artista vilassarenc de naixement i que viu ara de nou a Mataró, inaugura exposició el proper dissabte en el Museu Monjo amb un títol tan atractiu com “Animus provocandi”. I amb obres tan impactants com la que presenta en el targetó d’invitació.
Com tancant un cicle important, ofereix recull dels seus camins però amb obres actuals, en una mostra d’impacte artístic i una forta càrrega social, element que semblava desaparegut en el camp de la plàstica.
Una exposició que crec pagarà la pena i que m’honoraré en presentar.

DUES NOTÍCIES


Escolto a Lluís Permanyer en la seva habitual col·laboració radiofònica dels dimarts a la SER , tot parlant de la “Fundació Suñol” , una nova fundació d’art contemporani , en el sentit més correcte de la paraula és a dir aquell que aplega obres des de Picasso a Barceló, que abans de l’estiu obrirà la seva seu al públic en el Pssg de Gràcia 100 , és a dir quatre portes per sobre La Pedrera.
Més de 1300 obres en el fons amb tots els noms importants entre els artistes espanyols , mentre que entre els estrangers i com apunt noms com Warhol , Fontana, Giacometti ....
Una col·lecció amb tots els ets i uts que ens farà aprofitar encara més les visites a les exposicions de La Pedrera. Ara podrem matar os pardals d’un tret.

A La Vanguardia llegeixo el començament del contenciós entre la hereva de Puig i Cadafalch i l’Ajuntament d’Argentona al voltant de la possibilitat d’adquirir, permutar o intervenir en la casa pairal que es troba al vell mig del poble al costat de la Pça de Vendre.
Recordo la casa d’haver-hi estat de petit amb el meu pare, gran amic de la “Titit” que exercia de professora a la Sorbona. Després n’he vist diverses fotografies en llibres i exposicions sobre Puig i Cadafalch, i ara veig l’estat en les fotos actuals que ofereix el diari.
Tema espinós i costerut que espero i desitjo acabi be. Actualment és quasi impossible per a un particular mantenir un edifici com aquell i molt m’agradaria que un patrimoni tan important no tan sols es conservés ans també pogués ser gaudit per tothom.

UN REPICÓ
Totalment d’acord amb el que diu Ramon Bassas al voltant de Barceló i el seu treball a la Catedral de Palma. Venen ganes de fer-ne puntual escapada per gaudir de tan meravellosa obra , la “Capella Sixtina del segle XXI” com ja la qualifica algú.
De moment i per obrir boca recordar que a Barcelona i en la sala d’exposicions de “Cïrculo de Lectores” al carrer Consell de Cent i a la seu de l’antiga Sala Gaspar , tenim fins a finals de febrer tota la col·lecció d’aquarel·les de Barceló per eles llibres de “La Divina Comedia” amb l’afegitó d’uns pocs originals, entre els que hi ha una obra coetània a la de Palma. Exposició de la en vàrem parlar en un post anterior.

1 comentari:

Ramon Bassas ha dit...

Pere
Gràcies per la referència. Estic preparant el proper article per Valors i el dedicaré a aquesta exposició del Cercle de Lectors.