dilluns, de març 14, 2011

EXPOSICIÓ NOVELLAS



Molta feina per intentar que l’exposició dedicada a Josep Novellas sigui el millor possible. Feina per arrodonir el magnífic treball de Glòria Bosch.

Sabem que serà una magnífica exposició encara que no arribarà ni de bon tros a se el que somiàvem , és a dir a que fos “l’exposició” , la definitiva , la que en veritat expliqués de manera el més absoluta possible , el ser i el fer d’aquest gran artista. Però sigui com sigui serà una exposició d’aquelles que a molts ens emocionarà intensament i que evidentment col•locarà a Pepe Novellas en el lloc que la seva vàlua mereix.

Aquesta feina d’intentar a correcuites trobar aquell obra semi desconeguda o aquell apunt impressionant o l’original d’una “pipa” o.... comporta moltes sorpreses i més satisfaccions, i a vegades buscant , buscant, et trobes amb bibelots o tonteries que et retornen a moments joiosos de l’ahir.

Un d’aquests bibelots que porten la referència d’en Pepe és el “pin” que encapçala l’escrit. Eren moments aquells en plena febre del pin. No cal recordar la dèria dels pins en el temps de les Olimpíades. Afegint-se a la mateixa , Visa va realitzar aquest pin que es donava quan visitaves l’exposició que es celebrà al Palau Moja.

Avui em ve de gust ensenyar-lo, i si no s’exposa en alguna vitrina , no dubteu que lluirà a la meva solapa en el dia de la inauguració.

MÉS NOVELLAS

És una magnífica notícia el poder dir que durant el mes de Juny ( inauguració el darrer dijous de maig ) a l’espai Capgros es realitzarà una exposició de títol: “Novellas i el Dimarts del Llimoner “.

Serà aquesta una exposició de records mutus , de col•laboracions conjuntes , de detalls d’amics sempre guardats en la intimitat. Una exposició que espero sigui un magnífic afegitó a la mostra de l’Ateneu i Can Palauet.