dijous, d’abril 14, 2011

ANTONIO MACHADO, RICARD JORDÀ I PEPE NOVELLAS





En un dia tan adient com el d’avui, 14 d’abril i vuitantè aniversari de la proclamació de la segona República, s’ha inaugurat aquesta tarda a l’entrada de l’escola Antonio Machado de la nostra ciutat, allà en el vèrtex on coincideixen , en curiós i positiu jumelage els barris de Cirera , Nou Parc central i Via Europa, un gran mural dedicat a la memòria del poeta, realitzat per en Ricard Jordà, seguint el guió literari dut a terme per Manuel Patricio, en un projecte que estava previst hagués dut a terme Pepe Novellas, fet que no va ser possible per la seva malaltia.

Avui els ciutadans de Mataró poden estar orgullosos de que l’espai públic s’honori amb un nou detall creatiu en forma de mural , i a més amb uns nivells de qualitat més que notables. I aquells que hem tingut la sort de poder seguir dia a dia el projecte , ens hem sentit emocionats en la brillant realitat d’un treball artístic magnífic , tant en el que pertoca al fons com a la forma.

Un treball en el que cal remarcar molt especialment l’entramat ideològic nascut del pensament de Manuel Patricio. Un treball en el que s’aplega història , imatges i vida , en una dinàmica fàcil i atractiva , que ha estat traslladada plàsticament per un Ricard Jordà , que essent fidel a si mateix, ha sabut encaixar perfectament el seu fer plàstic i el seu pensament social, en l’entorn d’un esquema mural de gran profunditat creativa , alta qualitat plàstica i enorme força emocional.

Un mural que cal aplaudir en tots els seus àmbits i que estic convençut passarà a convertir-se en un element plàstic que depassarà la seva dimensió per assolir l’especificitat de ser un espai i un concepte , perfectament integrat en l’espai públic, l’escolar i el poètic i acadèmic.

Un mural que cal admirar i examinar amb tota atenció.

Un magnífic mural.

Felicitats Ricard !