diumenge, d’abril 03, 2011

JOVES



D’entre les moltes realitzacions del Sant Lluc , una de les més remarcables està l’exposició anyal que dedica als més destacats artistes joves que han pres part en la tradicional col•lectiva anyal. Una exposició amb tots els ets i uts que enguany se celebra en aquests dies a la sala d’exposicions de la Caixa Laietana , a la Pça de Sta Anna, amb el protagonisme de Núria Calsapeu, Ricardo Parabere i Marc Sala.

Tres artistes diferents que conjuguen estils i tècniques diferents però que presenten tots ells , no tan el lògic esforç i la il•lusió del neòfit, ans també una dosi qualitativa ben remarcable.



Així Núria Calsapeu aposta per la dicotomia de la joieria i l’obra gràfica. Pulcritud tècnica , elegància del concepte i acurada realització son els importants matisos que esmerça en el seu treball. Un treball en el que equilibra potència i sensibilitat per aconseguir unes peces plenament arrodonides en el seu equilibri.



Marc Sala és a bon segur el més potent dels tres creadors. Sap molt bé quin és el camí que vol seguir i quins han de ser els elements que l’ajudin a aconseguir-lo amb els menys entrebancs possibles. Dominador tècnic , sap extreure del material les espurnes creatives per oferir uns treballs plàstica i estèticament agraïts, en els que jugar perfectament en l’aparent contradicció entre la força pesant dels materials i la lleugeresa de la ductilitat amb els que els presenta., amb uns resultats finals altament sensibles i atractius.




Ricardo Parabere és potser el que presenta encara més dubtes . Si l’obra que presentà al Sant Lluc era més aviat “deficitària” , ara ens ofereix un conjunt de pintures que omplen d’alts i baixos els seus registres . Mentre en un lateral trobem una magnífica creació d’ambient amb un joc de tonalitats verd / marronosos que sedueix pel seu alt nivell, al seu voltant apareixen altres treballs de nivell molt més fluix , que desconcerten a l’espectador que no sap a quina carta quedar-se.
Un treball, el de Parabere , que precisa d’una reflexió més intensa i un treball més pausat , amb un toc d’autoexigència més rígid , que provoqui una selecció més acurada que no pas la vista en aquest moment.

“Joves del sant Lluc” , una exposició de joves artistes amb tot el que comporta , però assolint un nivell mig de qualitat el suficient valorable com per recomanar la visita, no fos cas , - i en algun cas estem convençuts que sí , que un d’aquests noms sigui ben valorat en el nostre entorn més proper.

Sant Lluc Joves.
Marc Sala, Núria Calsapeu, Ricardo Parabere
Sala d’exposicions Caixa Laietana . Pça sta Anna.
Del 24 de març a l’ 1 de maig de 2011