dijous, de gener 12, 2012

AR – T – GENTONA


Mentre que l’activitat artrítica a Mataró roman adormida com si encara arrossegués el regust de les festes nadalenques , a Argentona , i tot aprofitant la seva festa major d’hivern ( Sant Julià) esclata amb , ni més ni menys , que quatre inauguracions , mantenint aquest nivell de privilegi artístic de la comarca  que li dona “Art I gent” en el sector privat , amb el magnífic treball de Kim Queralt al davant, i l’activitat pública amb el Museu del Càntir i la seva sala d’exposicions , la Casa Gòtica , a la que de tant en tant s’afegeix també el Saló de Pedra.





Així aquesta setmana i per ordre cronològic ens trobem amb "The top of the iceberg" , el treball de l’artista d’arrel caribeny afincat a Barcelona Alejandro Justiz, amb el seu art ple de reflexions personals entroncat en certa manera en la línia de la il·lustració d’avantguarda. Una exposició que promet. ( Inauguració divendres 13 a les 20.00 hores)




Dissabte a les 8 del vespre és l’hora del “Calidoscopi” d’Esther Xandri” a la sala del Museu del Càntir. Una pintura que segons Josep Mª Cadena , no és fàcil ni alegre però si accessible i reconfortant., amb presència de les circumstàncies adverses que afecten a les persones alguna vegada al llarg de la vida però amb un explícit esperit de superació.



Diumenge a les 11 agafa el protagonisme la Casa Gòtica amb la presentació de l’exposició “Els Pujol, cinc generacions d’escultors del barroc tardà” , inauguració que vindrà acompanyada per una conferència del professor Joan Vilamala.






Finalment , i a les dotze del migdia , el Museu del Càntir , inaugurarà una nova exposició temàtica per aquesta any el vinent, al voltant de “Càntirs valencians de fantasia. El reflex d’una cultura Mediterrània”. Una exposició que s’augura molt espectacular visualment i que pot ser un bon esquer per a nous visitants del Museu.
( La foto no correspon a l'exposició)
Quatre inauguracions en dos dies , una bonica xifra per la que cal felicitar-se i més encara tot veient l’apagat moment expositiu mataroní.