dimarts, d’abril 10, 2012

PUNTS DE LLIBRE





Quan una cosa es va repetint acaba essent un costum i amb el temps esdevé una tradició. M’agrada pensar que encara que tan sols començant , sembla haver-se establert un camí  en aquesta direcció amb l’exposició de Punts de Llibre que començà l’Associació Sant Lluc en la seva seu social i que de fa ja tres anys es duplica mitjançant la col·laboració de l’Espai Capgròs . Una duplicitat formal però no conceptual ja que en aquest darrer cas la temàtica és obligada , mentre que en la seu social  la temàtica és lliure.

Una llarga trentena d’autors han respost a la proposta de la gent del Sant Lluc, alguns amb una sola peça i d’altres multiplicant la seva col·laboració, confegint una magnífica exposició en la que “el drac” com a temàtica obligada , senyoreja per la sala de l’espai capgròs.




Uns autors que es nota han fet aposta de valent per el repte que significa no tan sols la temàtica unitària , ans el que és més complex , com son les reduïdes mides en que ha de desenvolupar el seu treball. Un treball que la gran majoria s’ha pres com un seriós divertimento, concepte que no és pas contradictori. Divertimento sí, ja que la aposta creativa intenta depassar els marges habitual del concepte creatiu de l’artista , i seriós també, ja que el treball és executat amb primor i rigor per a tal d’aconseguir unes obres absolutament dignes per aquell que les signe.

I a bon segur que aquí rau la gràcia i l’èxit de l’exposició. Com ja vaig dia en el moment de la inauguració, fen passada per l’obra exposada he de reconèixer que van ser forces les peces de les que vaig haver de mirar la signatura ja que l’aparença no les feia identificables amb l’autor.




Una exposició que podria quedar simplement amb el qualificatiu de distreta , però que és un quelcom més , és la demostració de l’ ambivalència dels nostres creadors que saben sortir ben  airosos d’aquests petits però interessants reptes . Una exposició que cal observar amb detall a la recerca de la peça atractiva ( que hi és ) que sigui més del gust del visitant.

( Les fotografies han estat manllevades del capgros.com i del blog de l’Associació Sant Lluc)